Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin neuhlídal snímek ještě extrémnější Valkyrie, dorazit má ještě letos

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Nově objevená verze Astonu Martin Valkyrie dostala extrémní aerodynamický bodykit, který připomíná spíše okruhové speciály.

Hypersport Aston Martin Valkyrie, jehož první představení proběhlo již v roce 2017, má evidentně stále čím překvapit. Kromě základní verze a okruhového speciálu AMR Pro by totiž mohla vzniknout přinejmenším ještě jedna verze, kterou zatím nikdo neměl spatřit. To by si však Aston Martin musel lépe pohlídat své zákazníky a webové stránky.

Neznámý tipař totiž poslal kolegům z Jalopnik snímek obrazovky, na které můžeme vidět webové stránky Aston Martinu s dosud neznámou verzí Valkyrie. Hned na první pohled přitom zaujmou výrazné aerodynamické prvky, které vozu jistě zaručí ještě lepší přítlak. Od okruhového speciálu AMR Pro se však vůz v mnohém liší.

Na snímku obrazovky je zajímavé, že záložka prohlížeče nese označení „Private Area“ – mělo by tedy jít o uzavřenou oblast webu. Vedle vozu je pak jasný nápis „Customer Confidential“, takže by mělo jít o grafiku ilustrující podobu nového vozu pro budoucí zákazníky. Samotná automobilka ovšem na dotaz ke snímku nového modelu odpověděla klasickou frází, podle které „nemůže komentovat spekulace ani budoucí produktové plány“.

I z jediného dosud zveřejněného snímku je však patrné, že na rozdíl od klasické Valkyrie či Valkyrie AMR Pro by měl nový kousek dostat agresivnější splitter, novou „ploutev“ nad krytem motoru a nechybí ani výraznější zadní křídlo. Kromě toho si můžeme všimnout také přepracovaných podběhů s většími výřezy, nových kol nebo zajímavě pojatých zrcátek. Příď vozu pak působí nižší, než na dosud zveřejněných snímcích.

Video se připravuje ...

Výsledkem je ještě extrémněji a agresivněji působící vůz, jehož funkční doplňky by z něj mohly udělat ještě zajímavější okruhové náčiní. Podle zdroje snímku by nová verze Valkyrie měla být představena ještě letos, pravděpodobně ale až v pozdější části roku. O jejím jménu však ještě nepadla ani zmínka.

Podle některých názorů by mohlo jít o vylepšenou verzi AMR Pro, případně o zcela nový derivát Valkyrie.  Nelze však vyloučit, že jde třeba jen o povedený vtípek schopného grafika/designéra. Odkaz na snímku obrazovky už totiž v tuto chvíli nefunguje.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

23. 6. 2021 08:31
Re: ...
Možná snad základním konceptem (motor uprostřed), jinak je AM zcela odlišný.