Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin v Ženevě: Dvanáctiválcová úroda

Diskuze (0)
Dva nové modely, tři speciální edice a produkční verze Cygnetu – Aston Martin návštěvníky Palexpa nešetří.

Aston Martin se rozhodl zacelit dvě mezery ve svém portfoliu. Vznikly proto modely, které budou u široké veřejnosti těžko hledat pochopení pro smysl své existence, Aston ale tvrdí, že přesně vystihují dosud neuspokojitelné požadavky potenciálních klientů.

Nejvyšší úroveň luxusu nabídne nová modelové řada Virage. Výkonem i technicky se řadí mezi modely DB9 a DBS, design sází na podobu se čtyřdveřovým Rapide. Z vývoje Rapide inženýři také čerpali zkušenosti při vývoji auta – má být nejtišším a nejpohodlnějším Astonem.

Existovat bude ve dvou verzích: Coupé a kabriolet s tradičním pojmenováním Volante.

Aston Martin Virage: První dojmy

Aby nových dvanáctiválců nebylo málo, je tu Rapide Luxe. Vylepšená verze čtyřdveřového Astonu má standardně všechny dostupné prvky výbavy a k tomu přidává několik nových.

Z nových edic se prezentuje DB9 Morning Frost. Na expozici ji doplnila DBS Carbon Black, která se prodává od loňského roku. Letošní novinkou je ale možnost objednat provedení Carbon Black i pro model DB9.

Stejně jako Virage, i V8 Vantage S představuje určitý mezistupeň. Posílený osmiválec dostal do vínku ostřejší řízení i rychlejší převodovku. Tím splňuje hlavní požadavek: zařadit se mezi základní V8 Vantage a ostrý a rychlý V12 Vantage.

Specialitou je malý Aston Martin Cygnet, vůz na základě Toyoty iQ, který se začne prodávat v dubnu.

Aston Martin Cygnet: První dojmy

Poslední exponát se jmenuje DB4 GT Zagato. V okamžik, kdy Jaguar slaví 50 let modelu E-Type, nechce Aston Martin zůstat stranou. Automobil nevídané sběratelské hodnoty je prvním případem, kdy Aston Martin přizval ke spolupráci slavnou italskou karosárnu Zagato.

Diskuze (0)