Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin Virage vyráží do Ženevy

Ondřej Láník
Diskuze (15)
Pokud jste se zatím nestačili zorientovat v aktuální nabídce kupé Aston Martin, budete to mít zase o něco složitější.

Šéf Aston Martinu Ulrich Bez to myslel s masovým rozšířením flexibilní platformy VH na 7 modelů vážně. Aby dostál svého slibu, představí britská značka v Ženevě rovnou dvě varianty nového modelu - kupé Virage a otevřenou verzi Virage Volante.

Dvoudveřové GT Aston Martin Virage se zařadí ve výrobním programu mezi kupé DB9 a DBS výkony i cenou.

Virage dostane stejně tak jako jeho dva příbuzní dvanáctiválec uložený za přední nápravou a automatickou šestistupňovou převodovku ZF u zadní nápravy. Zatímco nejvyšší výkon motoru 365 kW (490 k) je mezi DB9 (350 kW) a DBS (380 kW), točivý moment 570 Nm je identický se sportovnějším DBS.

Podvozek sází na známý hardware, ale taky na loni uvedené eletronicky řízené adaptivní tlumiče ADS (Adaptive Damping System) s pěti přednastavenými stupni tuhosti.

Tlačítko Sport na přístrojové desce má napřímit reakce auta na sešlápnutí plynového pedálu a urychlit změny převodových stupňů v automatu.

Standardem Virage budou keramické brzy CCM (Carbon Ceramic Matrix), které jsou výkonné a současně vysoce odolné vůči vadnutí. Vítané je i snížení hmotnosti rotujících, resp. neodpružených hmot o 12,5 kg.

Design posunuje vzhled kupé značky Aston Martin decentně kupředu. Nová maska připomíná One-77, přední světlomety zase největší Rapide.

Jen ruční výroba samotného luxusního interiéru vyžaduje 70 člověkohodin, celý automobil pak 200 člověkohodin.

Výroba bude probíhat v anglickém Gaydonu ve Warwickshire. Cena by se měla vejít mezi 170.000 Euro (DB9) a 240.000 Euro (DBS). Přesná částka bude oznámena při světové premiéře v Ženevě. Na stejném místě budou k vidění i další nové Astony - V8 Vantage S a Cygnet.

Ondřej Láník
Diskuze (15)
Avatar - ManInBlack
24. 2. 2011 06:47
Re: Komu se tohle nelíbí...
Já mám na mysli přímo nelíbí. To, že mají hodně unifikovaný design a moc ho nemění, s tím souhlasím.
23. 2. 2011 19:49
Re: Komu se tohle nelíbí...
Nu vidis, a ja patrim k jednim znich. Nerikam nelibi, ale asi jich vidim vice nez bych chtel a ta zadni cast svetel mne zacina nudit, porad to same.

Auto je to nadherny na 100%, ale mam rad kdyz se auta meni casteji, jako treba Ferrari v dnesni dobe po designove strance.

Avatar - Pekelná Micinka
23. 2. 2011 18:33
Geneva
Vypadá dobře, ale já se těšil, že představí Vanguard.
23. 2. 2011 18:21
Re: DB7
no ale neviem, ci by som ho na prvy, a mozno aj druhy, pohlad dokazal odlisit od DB9 :-|
23. 2. 2011 16:59
Re: Komu se tohle nelíbí...
jo to je nádherná kára škoda že neni na naše silnice, hned bych vzal na ní hypotéku ;-) už se těšim do Ženevy!!!!! :yes: