Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin Vanquish a Rapide S s individualizací od Q

Michal Fokt
Diskuze (1)
Aston Martin v Pekingu představil modely Vanquish a Rapide S, upravené individualizační divizí automobilky.

Q by Aston Martin je značka, která má v rámci britské automobilky na starosti zákazníky s velmi specifickými požadavky na výbavu a vzhled svých aut. Nabídku lze jen těžko obsáhnout, protože je prakticky neomezená, ale na pekingském autosalonu byla k vidění alespoň malá ukázka jejího potenciálu.

Kupé Vanquish Q by Aston Martin bylo oblečeno do speciálního stříbrného laku, doplněného o karbonový pruh přes celou horní část auta. Z uhlíkového kompozitu je zhotoven i spodní bodykit, zahrnující přední splitter, zadní difuzor a prahový spoiler. V interiéru pak bylo očalouněno červenou kůží v jedovatém odstínu téměř vše, co dovolovalo alespoň torzo dobrého vkusu a stejným odstínem jsou lakovány brzdové třmeny. A co není rudé, je potaženo černou kůží, popřípadě karbonem, černá alcantara na střeše je pak samozřejmostí.

Sedan Rapide S dostal červenohnědý lak Divine Red a se vzhledem vozu pěkně ladí mnohopaprsková kola. To není mnoho úprav, o to více si Q pohrálo s interiérem, jenž se celý nese ve zlatavě kávovém, decentně metalickém odstínu, s nímž perfektně ladí dřevěná dýha a vlněné koberečky s pořádným chlupem. Sada zavazadel v kufru a deštník je ale bohužel klasicky černý.

Čekali jste od sebepropagace Q v případě takovéto značky trochu víc? Popravdě, já též, ale jak už bylo řečeno, špičkoví řemeslníci jsou připraveni vyhovět prakticky každému požadavku, tak nepropadejte depresi.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - jimmbo205
22. 4. 2014 13:13
od Q
Já jsem spíš při individualizaci od Q očekával raketomety v masce, katapultovací sedadla nebo aktivní maskování... :-)