Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi A1 Sportback: Už v zimě na českých silnicích

Diskuze (15)
Nejmenší model Audi se dočká i pětidveřové verze. Prodávat se u nás začne v únoru.

O pětidveřovém provedení modelu Audi A1 se hovořilo od samého počátku. V posledním roce ale zvěsti o jeho příchodu utichly. Ne napořád – nyní už víme, že nabídku značky Audi rozšíří v příštím roce.

Od února se bude prodávat model A1 Sportback, který v délce necelých čtyř metrů nabídne pětici dveří.

Přibližná podoba novinky je známá už delší dobu. Série konceptů, která předcházela odhalení produkční třídveřové A1, totiž zahrnovala i pětidveřový vůz. Jeho hybridní pohonné ústrojí je zatím hudbou budoucnosti, tři roky starý design ale můžeme považovat za definitivní. Změnit by se měly jenom ty detaily, které nakonec v produkční verzi modelové řady A1 vypadají jinak.

Diskuze (15)
10. 10. 2011 02:23
Re: Spíše v showroomech než na silnicích ...
V Praze to není nijak závratné, ale v centru jsem jich pár potkal. Na měřítka Audi jsou prodeje skromné, ale i tak jim je může kde kdo závidět.

BTW: Od ledna do září se jich v ČR prodalo 384 kusů, Mini 103 kusů, F500 78 kusů a MiTa celých 17 kusů. DS3 s 30 kusy to také nevytrhne. Veškeré konkurence se prodalo 228 kusů, což je skvělý výsledek pro Audi. Jde o nejprodávanější Audi na českém trhu, ale A3, A4 a A6 jí neskutečně šlapou na paty.
Avatar - Ham.
9. 10. 2011 22:10
Re: Spíše v showroomech než na silnicích ...
A1 asi audi nemíří proti masovkám třeba i z vlastní stáje a prodeje nelze srovnávat s Polem nebo Fabií. Pokud si pamatuji tak A1 byla cílena na stylovky typu F500, Mini nebo dnes DS3 byť je o třídu výše. A tady své poslání v CZ plní na 100%, prodává se ve stovkách ks zatímco jmenovaná konkurence v desítkách.
9. 10. 2011 19:15
Re: Spíše v showroomech než na silnicích ...
Jojo, v Aberdeenu je vidam docela casto a porad se neprestavam ptat, proc si to kupuji?? Ne to byl vtip, tady pro to je trh...;)
9. 10. 2011 14:27
Re: Spíše v showroomech než na silnicích ...
Jj, taky jsem uz nejakou tu A1 zde na Ostravsku videl, moc jich ale neni, to je fakt. To jak jsem byl letos v zahranici (Angline, Norsko, Belgie), tak tam toho jezdilo celkem dost.
Avatar - white label
9. 10. 2011 13:34
Re: Spíše v showroomech než na silnicích ...
Tak jasně, že jich je hodně málo, ale nevidět zatím ani jednu jedinou? Zrovna v Ostravě jsem naposledy potkal hned dvě, a aktuální předváděčky to rozhodně nebyly...