Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi A3 Sedan: foto a videoochutnávka před New Yorkem

Michal Fokt
Diskuze (3)
Už za necelý týden proběhne v New Yorku světová premiéra sedanu Audi A3. Ingolstadtští si pro nás ale už teď připravili malou vábničku v podobě promo videa a fotografií.

U Audi vědí, že mezi touto značkou a jejím výraznějším prodejním úspěchem na americkém trhu stojí zejména absence kompaktního modelu se stupňovitou zádí - s hatchbacky prostě v USA moc štěstí nenaděláte. Proto už před dvěma roky vznikla studie Audi A3 Concept, která předznamenávala nejen příchod tradičního třídveřového a pětidveřového hatchbacku, ale také právě pro Ameriku tak důležitého sedanu.

Co se základních linií karoserie týče, dá se nejspíš očekávat, že bude A3 Sedan s konceptem shodný, byla by také škoda na těchto tvarech cokoli měnit. Očekávat bychom měli pouze lehkou audikosmetiku v podobě malinko jinak řešených světlometů, nárazníků a masky chladiče - patrně v duchu produkčních hatchbacků, není ale vyloučeno, že A3 pro Ameriku vsadí na decentní individualitu.

Pokud jde o motorizace, těžko Audi A3 Sedan něčím překvapí, byť by mnozí jistě uvítali 408koňový pětiválec 2,5 litru z původního konceptu, jako odpověď na Mercedes-Benz CLA 45 AMG. Premiéra by mohla proběhnout v New Yorku, což by vypadalo jako změna plánů, původně se totiž hovořilo až o dubnové Šanghaji, Asie jde po sedanech také jako divá. Nechme se překvapit, přece jen USA jsou fajn, ale Čína je holt Čína...

Michal Fokt
Diskuze (3)
22. 3. 2013 13:23
dalsia
skoda rapid v prezlecenom kabate...
Avatar - guze
21. 3. 2013 21:05
:D
Týpek dostal dobrou deku >:D
Avatar - flyboyeda
21. 3. 2013 18:12
Reklama na záclony?
Reklama na záclony?