Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi A4 Allroad quattro očima grafika, ukázat by se mohlo již v září

Jan Mička
Diskuze (0)
Nová generace Audi A4 se představila teprve nedávno, verzemi sedan a kombi to však nekončí. Podívejte se, jak si představuje verzi Allroad quattro grafik Remco Meulendijk.

Minulá generace Audi A4 verzi Allroad quattro měla, vzhledem k velké oblibě takto dimenzovaných automobilů tedy není důvod od řešení ustupovat. Jak jsme se dozvěděli na nedávném odhalení současné „čtyřky“ (B9), má automobilka v rukávu ještě další trumfy, se kterými se setkáme již na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Třeba mezi nimi bude i nejnovější A4 Allroad quattro.

Jenže do Frankfurtu je ještě daleko, a zatím nezbývá, než se spokojit s návrhy nezávislých grafiků. Vůz, který vidíte na fotografiích, je dílem muže jménem Remco Meulendijk (RM.Design), který se řídil jednoduchým receptem. Přidal nárazníky s masivními ochrannými prvky, výrazné lemy blatníků, a ohromnou masku chladiče se svislými lamelami. Přikláníme se k názoru, že vůz bude skutečně vypadat nějak takto, zvážíme-li, že se výchozí A4 mezigeneračně moc nezměnila.

Pod kapotou Audi A4 allroad quattro se objeví úsporné čtyř- a šestiválcové motory, oproti výchozí verzi by ale měla být nabídka trochu omezená. Základní 2.0 TDI o výkonu 90 kW nečekejme, stejně jako 1.4 TFSI (110 kW), případně 2.0 TFSI ultra (140 kW). Ze zážehových agregátů by tak zůstal pouze silnější přeplňovaný dvoulitr (185 kW) a turbodiesely 2.0 TDI (140 kW) a 3.0 TDI (160 a 200 kW).

Pokud se nové Audi A4 allroad quattro ukáže v září ve Frankfurtu, mohli bychom se prvních kousků dočkat ještě do konce letošního roku. Příchod na trh ale spíše tipujeme na příští rok po březnovém autosalonu v Ženevě. Již nyní je ale téměř jisté, že se vůz s cenou pod jeden milion korun nepodívá (současné 2.0 TDI/110 kW stojí 1.028.900 Kč).

Jan Mička
Diskuze (0)