Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi chystá na Frankfurt světovou premiéru nového modelu

Michal Fokt
Diskuze (17)
Ingolstadtská automobilka přiveze do Frankfurtu novinku, kterou odhalí v předstihu 21. srpna. Zatím je k dispozici krátké promo video, z něhož to tipujeme na novou A8.

Letošní frankfurtský autosalon může v podání značky Audi přinést mnoho zajímavého. Bavorská automobilka si totiž připomíná třicáté narozeniny modelu Sport Quattro a v souvislosti s tím se mluví o tom, že by mohla být jako koncept představena moderní interpretace tohoto kultovního modelu. Zda k tomu ovšem dojde, není vůbec jasné.

Zato je nad slunce jasnější, že Audi chystá vůz z přesně opačného spektra nabídky. Sice s něj díky promo videu vidíme zatím jen kolo s vrtaným kotoučem keramických brzd, silueta pod plachtou ovšem jasně prozrazuje, že půjde o velký sedan, takže se téměř jistě díváte na první záběry modelu Audi A8 modelového roku 2015.

Čistě teoreticky by se mohlo jednat také o "Sportback" model A9, ale silueta jasně prozrazuje klasickou tříprostorovou karoserii sedan. Zmíněné keramické brzdy dále naznačují, že by mohl mít premiéru současně i rychlý sedan Audi S8 a je téměř jisté, že právě tento zatím zamaskovaný vůz bude prvním, jenž představí novou generaci LED světlometů Audi Matrix s 25 diodami, které umožní intenzivní osvětlení vozovky, aniž by bylo oslněno auto v protisměru.

Michal Fokt
Diskuze (17)
31. 7. 2013 22:47
A8 facelift
:-)
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2013 18:19
Re: Bude to predĺžená A3-ka
Snad to bude aspoň A9. Jinak tyhle tyátry a postupný odhalování něčeho většinou nakonec úplně tuctovýho jsou už trapný
Avatar - Hammunasakra
30. 7. 2013 18:08
Re: Bavorská automobilka
No dyť se taky jmenujou Bayerische Motoren Werke >:-[]
Avatar - Dinar
30. 7. 2013 13:45
Re: Bavorská automobilka
V Německu se při srovnávačkách Audi a BMW běžně dočteš o "souboji mezi Bavory".
Hovorové označení "bavorák" specielně pro BMW se používá u nás.
30. 7. 2013 12:41
Re: Bavorská automobilka
To je pravda! Ludia to poznajú ako BMW takže je to len chyták a trolling hodný na diskusiu. V živote som nečítal článok o Audi kde by tak bola spomenutá táto automobilka. Tá sa spomína trocha inak :-)