Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi chystá poloterénní verzi Allroad i pro řadu A3

Michal Fokt
Diskuze (1)
Populární ingolstadský crossover se zvýšenou světlostí a ochranným oplastováním podvozku vznikne i v rámci aktuální generace Audi A3.

Audi se velmi vyplatila sázka na auta kategorie, definované před lety Volvem V70 Cross Country a Subaru Legacy Outback. Varianty Allroad s nelakovanými plastovými nástavci nárazníků i blatníků, zvýšenou světlostí a pohonem všech kol se spoustě zákazníků, pohybujících se po většinu času po silnicích, ale potřebujících čas od času zvládnout i nějakou tu polní nebo lesní cestu, zalíbily, lhostejno, zda šlo o okázalé A6 Allroad nebo o skromnější A4 Allroad.

Nyní z Ingolstadtu přichází informace, že se Allroad objeví také v kompaktní třídě a základem se stane A3 Sportback. Jedná se o o vcelku logický krok, byť určitě ovlivněný i pozitivním přijetím modelu Subaru XV. Ačkoli zpráva ještě nebyla oficiálně potvrzena, něco na ní nejspíše bude. Pak se dá očekávat obdobný balíček úprav jako u A4 a A6, tedy ochranné plasty karoserie i kryty spodní části vozu, zvýšený podvozek a v tomto případě haldexové Quattro.

Audi se tak snaží vyplnit na trhu doslova každou skulinku, největším konkurentem totiž spíše, než například BMW X1 bude sourozenec Audi Q3. Je ale pravděpodobné, že vedle sebe budou moci žít v symbióze, vzhledem k minimálním vývojovým nákladům by případný neúspěch jednoho či druhého asi neměl na chod automobilky žádný zásadnější vliv. Vzhledem k tomu, že na letošek Audi chystá zahájení prodeje sedanu A3, verze Allroad by se mohla stát tahákem řady A3 v roce 2014.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - Emel
29. 1. 2013 09:58
Allroad
Jen aby to nedopadlo jako u Pola a Fabie...