Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi poodhaluje E-Tron GT, čistokrevného konkurenta Modelu S!

Stanislav Kolman
Diskuze (8)
Ingolstadská značka potvrdila stavbu čtyřdveřového GT na elektrický pohon. Konkurent Modelu S od Tesly dorazí v průběhu roku 2020.

Na stánku čtyř kruhů jsme během ženevského autosalonu mohli zahlédnout elektrické SUV e-tron, které má velmi blízko sériové podobě. Samozřejmě to ale není jediný elektromobil, který značka pro příští roky chystá. Do roku 2025 plánuje představit dvacítku elektrifikovaných modelů a nyní se dozvídáme o dalším z nich. Je to E-Tron GT, plnohodnotný konkurent Modelu S.

O chystané novince padla zmínka během výroční tiskové konference v Ingolstadtu, automobilka slibuje vysoce dynamický vůz, jenž má představovat budoucí směr výkonnostní divize Audi.

Společnost zatím ukázala první skicu, na které můžeme vidět nízké čtyřdveřové kupé s obrovskými koly a výrazně tvarovaným předním nárazníkem. Interiér zatím zůstává zahalen tajemstvím, ale dá se předpokládat, že dostane Audi Virtual Cockpit a celou řadu funkcí a asistentů po vzoru vlajkové lodi A8.

Lídr značky Rupert Stadler se během konference rozhovořil i o dalších tématech. Připomněl koncernovou spolupráci s Porsche na platformě J1 pro elektromobily, ale i fakt, že každé další nové Audi bude nabízeno minimálně jako mild-hybrid.

Kromě toho se čtyři kruhy ve velkém soustředí na Čínu. V budoucnu chce Audi tamním zákazníkům nabídnout desítku nových variant SUV – sedm z nich bude vznikat přímo tam, čtyři provedení dostanou elektrický pohon. Není divu, že se Audi v Číně soustředí zejména na tento segment. V loňském roce tvořila kategorie sportovně-užitkových vozů polovinu všech prodejů značky v zemi.

Stanislav Kolman
Diskuze (8)
16. 3. 2018 10:37
Re: Tak, toto bude iná liga ...
To je jasné, další zpoždění výroby by jim udělalo dost velké problémy.
16. 3. 2018 09:14
Re: Tak, toto bude iná liga ...
No len aby mala Tesla co investovat. Ak nenabehnu naozaj na vyrobu 5k Modelu 3 tyzdenne, maju seriozny problem. Tesla's Make-Or-Break Moment Is Fast Approaching [odkaz]
16. 3. 2018 05:34
Re: Tak, toto bude iná liga ...
Tím bych si nebyl tak jistý, např. Daimler sliboval investici 10 miliard dolarů do elektromobility během 7 let. Jenže za těch 7 let investuje do vývoje a výzkumu prakticky totéž i Tesla.
15. 3. 2018 21:54
Re: Tak, toto bude iná liga ...
Keď renomované automobilky spustia výrobu e-áut, tak ten eskamotér Musk skončil. A vie to už dávno. Preto sa hrnie do iných projektov. ;-)
15. 3. 2018 19:45
Re: Tak, toto bude iná liga ...
No, v současnosti Tesla skutečně konkurenci mezi elektromobily nemá, bavíme-li se o Modelu S a X. :-)
Např. takový I-Pace od Jaguaru bude spíše konkurencí pro chystaný Model Y.