Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi poodhaluje koncept elektrického kombíku A6 Avant e-tron

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Necelý rok po premiéře koncept Audi A6 e-tron Concept začíná automobilka poodhalovat také jeho praktičtější karosářské provedení Avant.

Loni v dubnu představila automobilka Audi koncept čistě elektrické Audi A6 e-tron, která měla ukazovat budoucnost značky ve vyšší střední třídě. Na tento koncept pak zřejmě již brzy naváže i koncept praktičtějšího kombíku, který začala automobilka pomalu odhalovat.

Na stránkách automobilky je zatím zveřejněn pouze snímek siluety nového elektrického kombíku, jehož střecha pozvolně klesá a lehce ji protahuje křídlo nad víkem zavazadelníku. Vpředu i vzadu pak vidíme drobný náznak světel s LED technologií a pro Audi typickou grafikou.

První snímek pak na sociálních sítích automobilka doplnila o několik detailních záběrů, na kterých můžeme vidět uzavřenou masku chladiče se svítícím symbolem čtyř kruhů, ukázku tenkých LED světlometů, digitální zpětná zrcátka, velké lité disky, prolisy kolem kol i nástavec prahů nebo tenká zadní světla s moderní LED grafikou.

Po stránce technických parametrů zatím nevíme nic konkrétního, lze však předpokládat, že A6 Avant e-tron Concept přebere techniku staršího konceptu sedanu. V podlaze by tak mohla být baterie s kapacitou 100 kWh, která zajistí dojezd kolem 700 km. Pohon by měl zajišťovat elektrický systém Quattro s dvojicí elektromotorů a kombinovaným výkonem až 350 kW.

Video se připravuje ...

Automobilka zatím nezveřejnila ani oficiální datum premiéry, s ohledem na zveřejnění poměrně detailních ukázek však předpokládáme, že nebude moc daleko. Ostatně první koncept Audi A6 e-tron Concept byl představen 19. dubna, patnáctého dubna přitom začíná autosalon v New Yorku. Odhalení tak může být vzdálené jen pár týdnů.

Koncepty Audi A6 e-tron by se podle původních informací měly dočkat i výroby a na trh dorazí pravděpodobně v příštím roce. Koncept elektrického kombíku A6 Avant e-tron by přitom mohl ukazovat zajímavou alternativu k elektrickým SUV, která se na nás valí ze všech stran.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme