Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi přebírá bruselskou továrnu Volkswagenu

Dan Vořechovský
Diskuze (3)
Martin Winterkorn předal do rukou „své“ bývalé automobilky Audi továrnu koncernu Volkswagen v Bruselu. Bude se zde vyrábět model nižší střední třídy Audi A3.

V rámci slavnostního ceremoniálu došlo včera k předání bruselské továrny Volkswagenu do rukou dceřiné automobilky Audi. V továrně se nejprve bude vyrábět model A3 (ve variantě Sportsback, tedy v pětidveřovém provedení), který se zde již v letech 2004 až 2005 vyráběl, a od roku 2009 také nový malý model A1, který se bude v rámci koncernu VW vyrábět pouze zde. V bruselské továrně, která nyní prochází restrukturalizací, by letos ingolstadtská automobilka ráda vyrobila 84 tisíc automobilů. Zahrnutí továrny do výrobní struktury Audi má automobilce pomoci dosáhnout do roku 2015 plánované roční produkce ve výši 1,5 milionu vozů.

Audi aplikuje i v tomto případě svůj výrobní systém, jehož cílem bude trvale zvýšit ekonomickou efektivitu bruselské továrny. Vedení Audi v této souvislosti oceňuje zejména to, že získalo kvalifikovanou pracovní sílu, která v tuto chvíli čítá 2 200 pracovníků. S belgickými odbory se již navíc německá automobilka v předběžné smlouvě dohodla na rámcových podmínkách nové kolektivní smlouvy. Obě strany se například dohodly na snížení pracovních nákladů o 20 % do roku 2009, na zachování pracovních míst až do roku 2010, na podílu zaměstnanců na ziscích firmy nebo na zvyšování kvalifikace zaměstnanců. Jednání o finální dohodě by měla být ukončena do konce června.

Dan Vořechovský
Diskuze (3)