Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi Q Junior: Ještě menší SUV

David Bureš
Diskuze (6)
Audi chce rozšířit nabídku svých SUV směrem dolů. Po Q1 přijde na trh ještě menší model.

Ingolstadtská automobilka Audi představí v příštím roce malé SUV Q1, v jejích plánech ale figuruje ještě menší model. Jelikož značce došla číselná řada, mohla by se novinka podle britského magazínu Car jmenovat Q Junior.

Problém s označením souvisí s tím, že chystaná Q1 by se s odkazem na svoji velikost měla spíše jmenovat Q2. Toto označení ale vlastní Alfa Romeo, a tak jej Audi nemůže použít. Zároveň pro menší model musí najít jiné jméno – Q0 se asi neujme, místo toho se zvažuje název Q Junior.

Q Junior svým jménem odkáže jednak na svoji velikost, jednak připomene historii značky. Předchůdce Audi, značka DKW, nabízela na přelomu padesátých a šedesátých let model Junior, malý sedan poháněný tříválcovým motorem.

Nové malé SUV se má podle informací časopisu Car začít prodávat před koncem tohoto desetiletí. Základem vozu bude samozřejmě modulární platforma MQB, jmenovitě verze MQB-A0 určená pro malé modely. Na stejném základu budou postavena také chystaná malá SUV od Volkswagenu nebo Seatu, což pomůže snížit vývojové a výrobní náklady.

Podoba nejmenšího SUV se čtyřmi kruhy ve znaku je zatím neznámá. Spekuluje se však o tom, že se bude jednat o crossover s pouhým jedním párem dveří.

Audi v současnosti nabízí trojici SUV, v následujících letech se ale nabídku těchto aut výrazně rozšíří. Q Junior a Q1 doplní také sportovně laděné TTQ (které se původně mělo jmenovat Q4), elektrická Q6 nebo velká luxusní Q8. V minulosti se spekulovalo také o příchodu sériové verze konceptu Nanuk, crossoveru s prvky supersportů.

David Bureš
Diskuze (6)
Avatar - jozephko
8. 5. 2015 14:13
A nemýli si to autor so šlapacím autíčkom?
To super malé SUV má podľa iných správ byť luxusné slapacie autíčko pre deti... >:D
Avatar - AUDIRS6
8. 5. 2015 13:17
Kaslat na toto Q-čko ! Tu je VEC !!!
STRAŠNÁ BRUTÁLNA VEC !!!
[odkaz]
budúcnosť sa zacala !!! E-lader aj pre TFSi a vysledky su dychvyrazajuce, ale pre mna ocakavatelne. Som zvedavy, ci sa mi naplni tajny tip, ze sa tento motor ( v trosku umravnenej konfiguracii ) objavi v buducej S4 / RS4 alebo R8 ! Pre S4 / RS4 by to bol taky navrat k legendarnym Audi S2 / RS2 , alebo Audi 100 S4, ktore mali prave R5 !
Rozhodne by som za neho bol radsej, ako za nejaku biturbo V6-ku.
Ked RS, tak s charakterom ! A ten si myslim ze poskytne lepsi R5 nez V6 !
:yes: :yes: :yes: :yes:

EDIT: Vo Viedni je aj vykon !!!
Bol predstaveny novy / kopmlet prepracovany W12 TSi - ( ano pod hlavickou VW !!! ) ako top motorizacia pre koncernove topmodely: 6.0 liter, 608 PS / 900 Nm a odpojitelnou 1 stranou valcov (COD) ako napr. v Avntadore V12, takze z W12 sa obcas stava VR6 :-!
Predstaveny bol aj vykonovy potencial R3 1.0 TSi - s E-laderom a velkym turbom 272 PS / 270 Nm !!!!!
A taktiez modernizovane motory pre lahke uzitkove vozidla VW 2.0 TDi / BiTDi - s vykonom az 204 PS / 450 Nm
kto chce vediet viac:
[odkaz]
8. 5. 2015 10:02
Re: Doporučuji
Já bych doporučoval se ještě jednou podívat na ty kola.Možná tu odpověd Adovi přehodnotíš. ;-)
8. 5. 2015 08:36
Má pravdu, předsedo,
skutečně to bude nejmenší Audi řady Q, ale jinak bude mít všechny markanty značky, viz. špionážní fotografie: [odkaz] ;-)
No ale vážně - možná můžeme čekat Audi klon dlouho připravovaného malého SUV Taigun od VW se kterým VW naprosto nesmyslně otálí už 3 roky.
Avatar - Ada je zase tady
8. 5. 2015 08:27
Doporučuji
Ještě větší kola! Jsou tak cool! >:-[]