Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi Q5: budoucí menší bráška Q7

Tomáš Votruba
Diskuze (11)
Hlad po SUV je velký a u Audi zvlášť. Brzy bude představen model Q7, avšak ingolstadtský výrobce už zřejmě pracuje na menší verzi Q5, která půjde po krku BMW X3.

Hlad po SUV je velký a u Audi zvlášť. Brzy bude představen model Q7, avšak ingolstadtský výrobce už zřejmě pracuje na menší verzi Q5, která půjde po krku BMW X3. Stejnou myšlenku nosí v hlavě i Mercedes, který chystá menší MLko s podvozkem třídy C a také Land Rover by se rád s novým modelem Freelander přiblížil německým konkurentům.

Nové Audi Q5 by mělo vyjet z továrny v roce 2007, bude mít shodný podvozek s novou A4, o pohon všech kol se tedy postará diferenciál Torsen. Výkon bude za normálních podmínek rozdělován v poměru 40:60 mezi přední a zadní nápravu. Když to bude situace vyžadovat, poměr může být až 100:0, případně 0:100. Pětimístné SUV bude designově podobné většímu modelu Q7, zůstane charakteristická mřížka chladiče a další prvky.

Pod kapotou se objeví známý benzínový čtyřválec 2.0 FSI a šestiválec 3.2 FSI, sportovní verze S by mohla dostat osmiválec 4.2 FSI. Z dieselových motorů nesmí chybět jednotky 2.0 TDI a 3.0 TDI V6. Doufejme, že se do nabídky dostane i automatická převodovka DSG. Cena základního modelu by měla začínat na částce 30 000 euro. Další možnou podobu Audi Q5 najdete na webu Germancarfans.com.

Tomáš Votruba
Diskuze (11)
12. 7. 2005 21:56
Re: Q5
Jo, jenže problém je, že už dnes začínaj bejt holinky nedostatkovým zbožím... Nastává nová doba... host možná stále vyhazuje číšníka , ale hlavně jdeme všichno do terénu.