Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi R18 e-tron quattro už testuje na příští sezonu

Michal Fokt
Diskuze (1)
LMP1 prototyp Audi pro Le Mans letos vyhrál, co šlo a Audi Motorsport už začal dělat na tom, aby to příští rok dopadlo stejně tak.

Ještě to není ani 14 dní, co Audi získalo titul šampionů seriál WEC a už na okruh vyjelo k testům na Sebringu Audi R18 e-tron quattro pro sezonu 2014. Jak už se totiž v ACO, mající na starost regule pro 24 hodin Le Mans a související závodní série, stalo zvykem, každý rok jsou prováděny změny pravidel v (marné) snaze udělat z benzinových a dieselových prototypů rovnocenné soupeře.

Audi už tedy má auto podle homologace 2014 připraveno a nyní na Floridě absolvovalo první testy. Nejde přitom jen o pár drobných úprav stávající specifikace, práce na nové verzi prý začaly už v roce 2012, takže vezmeme-li v úvahu, že teprve nyní došlo k prvnímu shakedownu této verze, vyžadovalo to spoustu tvrdé práce.

Šéf Audi Motorsport Wolfgang Ullrich říká, že hlavním cílem inženýrů bylo soustředit se na maximální účinnost celého systému a prověrka na Sebringu si klade za cíl především najet co největší počet kilometrů, během nichž budou důkladně prověřeny všechny systémy a současně se budou hledat další možnosti optimalizace. Jinak řečeno - na příchod Porsche do LMP1 je třeba se opravdu důkladně připravit.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - Ham.
10. 12. 2013 20:23
Škoda
že už jenom oprašují starý model a nepostavili nový prototyp s benzínovým motorem. Takhle má Porsche cestu na vrchol zametenou.