Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi R8 2016 se začíná odhalovat: Ukázalo laserový světlomet

Michal Fokt
Diskuze (85)
Audi se pochlubilo s prvním oficiálním teaserem na sporťák R8. Automobilový striptýzek začíná odhalením světlometu, blatníku a části kola.

V Ingolstadtu ještě zřejmě vládne povíkendová romantická valentýnská nálada, protože se tamní marketingoví experti rozhodli dráždit naší představivost svůdným poodhalováním závoje, zakrývajícího druhou generaci sportovního kupé R8. Na prvním teaseru nejprve vidíme vůz zcela zakrytý plachtou, na druhém však už odhaluje levý předobok, tedy sekci s částí nárazníku, blatníku, předního světlometu a kola. Už to nám stačí, abychom mohli považovat nedávno zveřejněný špionážní snímek za spolehlivý, jakkoli je zřejmé, že nešlo ještě o finální verzi, ale určité stádium vývojového prototypu, které se bude v drobných detailech lišit.

Kromě toho, že má (jak jinak) R8 nastavit nové standardy mezi supersportovními vozy, Audi prozrazuje, že R8 bude standardně vybaveno LED světlomety s 37 diodami na každé straně, na přání pak budou v nabídce laserové s téměř dvojnásobným dosahem dálkových světel. Co je ovšem ještě zajímavější, množí se spekulace, že R8 chce do "lepší společnosti" superaut a proto z nabídky zmizí dosavadní atmosférický V8 4.2, jedinou motorizací tak nějaký čas bude V10 5.2 od Lamborghini.

S ohledem na vzestup přeplňovaných motorů chce patrně Audi zabránit tomu, aby R8 působilo "podmotorovaně", zejména s ohledem na výkonnost vlastních sportovních verzí běžných modelů. Jak známo, inženýři quattra zatím nedokázali v zádi vozu uchladit přeplňovaný downsizovaný motor, nicméně se s ním i nadále počítá, jen nabídku obohatí později. Zpočátku však tím pádem bude R8 výhradně s desetiválcem, což prestiži kupé rozhodně neuškodí. O čem se už dá trošku pochybovat, je použití silného turbodieselu, o němž se ovšem zatím (nikoli poprvé) jen spekuluje. Do rodiny R8 má ovšem s určitostí přijít čistě elektrická verze a zřejmě i plug-in hybrid. Bližší informace budou k dispozici nejpozději na ženevském autosalonu hned zkraje příštího měsíce.

Michal Fokt
Diskuze (85)
Avatar - white label
18. 2. 2015 12:09
Re: Náskok durch Technik
Zatím žádný v plánu není...
18. 2. 2015 12:01
Re: Náskok durch Technik
A co tedy ten sraz...?
Avatar - white label
18. 2. 2015 11:11
Re: Náskok durch Technik
Eskymačky určitě, PKD (pánský kožený doutník)!
18. 2. 2015 10:28
Re: Náskok durch Technik
Oni kouří doutníky? >:D
Avatar - Ham.
17. 2. 2015 23:30
Re: Náskok durch Technik
Audi nikdy, nikde neslíbilo turbomotor, naopak od začátku mluví o atmosférách V8 a V10. Jediný kdo slíbil turbomotor a okamžitě z jeho absence udělal "kauzu" byli někteří novináři typu místního "FoKinga".
Jediná úvaha, která na téma turbomotoru padla od Audi byl výrok, že v pozdější životní fázi modelu, turboV8 a turboV6 nejsou vyloučeny, především na trzích kde má Audi potíže s limity CO2 (Evropa) a že je možné, že pak bude paralelně nabízet turbo i atmo (USA, Čína).