Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi R8 China Edition: 80 kousků pro Říši středu

Michal Fokt
Diskuze (1)
Audi připravilo pro Čínu speciální omezenou sérii supersportovního kupé R8 V10 ve speciálním modrém laku. Osmdesát aut bude očíslováno od 1 do 99.

Audi si docela troufá, nabídnout Číně speciální edici vozu R8 a neudělat ji červenou se zlatými ozdůbkami, ba dokonce chybí i drak! A ještě chce, aby se jich tam prodalo osmdesát! Na druhou stranu ale v Ingolstadtu ale ví co se sluší a patří a tak ze série vypustili všechna čísla, obsahující čtyřku, která je v Číně považována za nešťastnou. Díky tomu bude 80 aut očíslováno od 1 do 99.

Tak jsou i důmyslnější způsoby, třeba diplomatická plaketka "1 of 80", u níž odpadá ten hloupý pocit, že jste si koupili speciální supersport až jako osmdesátí a máte číslo 99, ale oni se s tím snad v Asii nějak srovnají.

O důvod víc, proč si pořídit právě China Edition je určitě to, že se jedná ještě o vůz před faceliftem, jenž dle mého názoru vypadá lépe. ten dále nabízí kromě modrého laku i optipaket, kola a karbonová zrcátka z verze R8 GT a ve stylu této varianty je proveden i interiér, čalouněný kombinací kůže a alcantary a přizdobený uhlíkovým kompozitem.

Limitka je poháněna výhradně desetiválcem 5,2 l o výkonu 518 koní a s točivým momentem 530 Nm, s nímž se R8 rozjede z klidu na rychlost 100 km/h za 3,9 s.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - šmoula nešika
8. 12. 2012 16:32
Obrázek
To bude nejspíš prostorové šasi. [odkaz]