Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi RS 7 Performance Exclusive: S příchutí drahého koňaku

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Audi Exclusive pravidelně vystavuje některé zakázkové kusy v showroomu v Neckarsulmu. Zákazníci čtyř kruhů mají evidentně peněz dost.

Znovuvzkríšené Audi existuje teprve půl století a po obnově Volkswagenem rozhodně nebylo tou luxusní značkou, kterou známe dnes. Na image začalo, pochopitelně hlavně marketingově, pracovat až na konci let sedmdesátých. Dnes je ale klientela schopna nejen akceptovat vyšší ceny nových aut, nýbrž k nim ještě značný balík připlatit. A když jí nestačí bohatý seznam příplatků, přijde na řadu program Exclusive.

Tato divize umí na přání a za patřičný obnos vozy vyšperkovat dle přání. Audi se aktuálně chlubí takovým sportbackem RS 7. Jde navíc o výkonnější model Performance, který se prodává teprve od listopadu 2015. Jeho čtyřlitrový vidlicový osmiválec dává díky dvojici twin-scroll turbodmychadel s vyšším plnicím tlakem 445 kW (605 k) a 750 N.m. To znamená zrychlení z klidu na stovku za 3,7 s. Audi dále umožňuje zvýšit maximální rychlost z klasických 250 na 280, případně až 305 km/h. Nezapomínejme na pohon všech kol quattro se standardním rozdělením točivého momentu na obě nápravy 40:60 a osmistupňový automat Tiptronic.

Nejvíce na autě zaujme lak. Metalíza nese katalogový název Zanzibar Braun. S tímhle světle hnědým odstínem je sladěn i interiér, i když barva použitá na Alcantaru, prošívání a částečně i kůži je podle automobilky „koňaková“. Najdeme ji na volantu, výplních dveří, bocích středové konzoly a středech anatomických sedadel, nápis „quattro“ je zde také vyveden v tomto odstínu. Zbytek kabiny pokrývá kůže černá a také nějaká ta uhlíková vlákna, pochopitelně pravá. Audio Bang & Olufsen hraje jistě znamenitě.

Opusťme ale kokpit. Klient evidentně dále zvolil příplatkový optický karbonový balíček včetně zadního difuzoru a vnějších zpětných zrcátek. S ním ladí antracitově černá desetipaprsková kola rozměru 9 x 21 palců. Výfuk je titanový. To, že jde o zakázkovou práci, je samozřejmé, u Audi by nevyrobili něco takového jen tak z legrace, respektive na výstavu.

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Avatar - MarTin1
13. 4. 2016 11:49
Když už
tak škoda té plastové palubky, jinak uznávám že TOP.
Avatar - white label
13. 4. 2016 11:24
světlá alcantara na volantu
K té světlé alcantaře na volantu je určitě vůz vybaven schránkou na vlhčené ubrousky...