Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi RS Q8 od Mansory je ďáblovo dílo. Dává všechno, ale co pravý smysl?

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Mansory posouvá hranici toho, jak předělat designové linie oblíbených luxusních vozů.

Jdete po ulici a vidíte projíždět Audi RS Q8 v úpravě od Mansory. Zatímco ti nejmenší přihlížející jsou nadšení, že vidí auto připomínající hračku Hot Wheels v životní velikosti, dospělí nemohou uvěřit vlastním očím. 

Ano, německý tuner přišel s další kontroverzní úpravou, tentokrát pro model Audi RS Q8. A i když ve všem hravě překonává tovární verzi, některé důležité aspekty mu přeci jen chybí - třeba elegance.

780 koní, 1000 Nm a 320 km/h 

V oblasti techniky jsou změny potěšující. Z původních 441 kW (600 k) a 800 Nm si dvakrát přeplňovaný čtyřlitrový motor V8 polepšil na 574 kW (780 k) a 1000 Nm. Stovku zvládne “mansorácká” RS Q8 za 3,3 sekundy, tedy o 0,5 sekundy rychleji než tovární verze. Maximální rychlost úpravci vytáhli na 320 km/h, tedy na hodnotu o 15 km/h vyšší, než nabízí RS Q8.

Ta pravá divočina začíná u vzhledu. Tmavě zelený odstín je doplněn o žluté lemování a doplňky z uhlíkových vláken, mezi kterými je dominuje kapota. Žlutý pruh se táhne až po zadní nárazník, žlutá zdobí i vnější zpětná zrcátka, přední dveře, disky kol nebo brzdové třmeny.

Extrémní difuzor, 24" kola, hranaté výfuky

Standardní verzi RS Q8 Mansory překonává také ve velikosti disků – zde se nacházejí čtyřiadvacetipalcové. V zadní části přibyl nový střešní spoiler a předimenzovaný difuzor se čtyřmi hranatými koncovkami výfuku, které nahradily původní kulaté koncovky. 

Do interiéru nás Mansory příliš nepouští, ale z dostupných fotografií si lze všimnout žlutého prošívání, množství karbonu, tlačítka Start/Stop na stropnici a množství log německého tunera, které nahrazují loga Audi.

Video se připravuje ...

Úpravce se nezmínil, zda je tento balíček dostupný pro větší portfolio klientů nebo byl uzpůsoben na přání jediného zákazníka. Na stránkách úpravce nicméně najdete stejnou konverzi, jenom v jiné barevné kombinaci. Jak je již zvykem, nebyla zveřejněna ani pořizovací cena.

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - Roland Von Wagen
6. 6. 2023 11:40
Dává smysl?
Tomu pologramotnému beduínovi, co se narodil na cisterně s ropou, to smysl dává.