Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi S4 Cabriolet za 2 miliony Kč

Ondřej Láník
Diskuze (15)
Dovozce automobilů Audi staví na startovní čáru další výrazně sportovní model, vysoce atraktivní Audi S4 Cabriolet. Od 19. dubna si mohou zájemci tento výjimečný vůz objednávat u všech prodejců Audi.

Tisková zpráva Audi, 16.4.2004:

Dovozce automobilů Audi staví na startovní čáru další výrazně sportovní model, vysoce atraktivní Audi S4 Cabriolet. Od 19. dubna si mohou zájemci tento výjimečný vůz objednávat u všech prodejců Audi.

Pod štíhlou přední kapotou nového kabrioletu značky Audi se ukrývá vidlicový osmiválec V8, který svých 253 kW výkonu přenáší přes šestistupňovou převodovku na všechna osmnáctipalcová kola prostřednictvím systému quattro. Vysoký výkon a především mohutný točivý moment 410 Nm, který je k dispozici při 3500 min-1 propůjčuje novému Audi S4 Cabriolet skvělou dynamiku: sprint

0-100 km/h zvládá za 5,9 s, nejvyšší rychlost je elektronicky omezena na 250 km/h. Vysokému výkonu motoru V8 odpovídá i naladění čtyřprvkového zavěšení předních kol a lichoběžníkových ramen vzadu.

Skládací textilní střecha má standardně elektrohydraulické ovládání, které ji dokáže rozložit nebo naopak složit za méně než třicet sekund. Střecha se skládá do prostoru za zadními sedadly a speciální mechanismus podle toho zvětšuje nebo zmenšuje velikost zavazadlového prostoru.

O bezpečnost a ochranu cestujících se stará celá řada prvků, při případném převrácení chrání posádku extrémně pevný rám čelního okna a dvojice masivních vzpěr, které se na popud citlivých čidel bleskově vysunou z prostoru za opěradly zadních sedadel. Do standardní bezpečnostní výbavy patří také mj. čelní a boční airbagy, ABS nebo elektronický stabilizační systém ESP s integrovaným brzdovým asistentem.

Ovládání usnadňují a komfort cestování umocňují mj. dvouzónová automatická klimatizace, dálkově ovládané centrální zamykání, informační systém řidiče, čalounění sedadel v kombinaci Alcantara/kůže, autorádio Chorus propojené s devíti reproduktory, elektricky nastavitelná sportovně tvarovaná přední sedadla nebo xenonové světlomety.

Cena nového ušlechtilého kabrioletu Audi začíná na 1 999 500 Kč, za verzi s automatickou převodovkou tiptronic se připlácí 81 500 Kč.

audi

Ondřej Láník
Diskuze (15)