Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi S7 Sportback: Osmiválec 4,0 TFSI (309 kW, 550 Nm) pro prémiový liftback

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Automobilka Audi si pro letošní IAA připravila doslova armádu novinek s velkým S v označení. Jedním z nich je i S7 Sportback.

Ingolstadstká automobilka návštěvníky svého stánku na autosalonu ve Franfurtu nad Mohanem hodlá zahrnout přívalem novinek. Vedle dvojice studií Urban Concept a Urban Concept Spyder budou největší lákadlo představovat sportovně laděné modely s označením S, které spojuje nový motor 4,0 TFSI.

Audi S7 Sportback je jednou z těchto novinek a má pod kapotou pohonnou jednotku se stejnými výkony jako nové modely S6 a S6 Avant. Motor 4,0 TFSI je bi-turbo osmiválec, který v S7 Sportback disponuje výkonem 309 kW (420 k) a točivým momentem 550 Nm dostupným od 1400 do 5300 min-1.

S přeplňovaným osmiválcem spolupracuje sedmistupňová dvouspojková převodovka S tronic a stálý pohon všech kol quattro se samosvorným středovým diferenciálem. Na přání bude k dispozici aktivní sportovní diferenciál pro zadní nápravu.

Maximální rychlost Audi S7 Sportback je sice omezena na 250 km/h, ale jeho posádka si bude moci užívat akceleraci. Z 0 na 100 km/h tento model zrychlí za 4,9 s. Spotřebu paliva v kombinovaném cyklu automobilka uvádí 9,7 litru benzinu na 100 km. Na této hodnotě se podílí vypínání poloviny válců, systém start-stop nebo rekuperace kinetické energie.

Standardem pro Audi S7 Sportback je adaptivní sportovní vzduchový podvozek a systém Audi drive select. Kontakt s asfaltem zajistí 19palcová kola. Brzdový systém je vybaven kotouči s vnitřním chlazením a brzdovými třmeny v matné černé barvě s logem S7. Na přání budou k dispozici i karbon-keramické brzdové kotouče a 20palcová kola.

Od modelů A7 Sportback se sportovně laděná verze S7 Sportback odliší kromě techniky a jízdních výkonů i mírně upraveným designem exteriéru. Kromě specifického designu litých kol budou 4.980 mm dlouhé Audi S7 Sportback charakterizovat i upravené nárazníky, nástavce prahů, difusor pod zádí, vnější zpětná zrcátka a koncovky výfukového systému. K identifikaci poslouží i loga S7 (na přídi i zádi) a V8T (na předních blatnících).

Loga připomínající sportovní charakter S7 Sportback nebudou chybět ani v interiéru. V něm čeká na cestující řada prvků z hliníků a z tohoto materiálu jsou i pádla řazení, zatímco pedály jsou nerezové oceli. Dekorativní obložení palubní desky, středové konzoly a dveří může být z hliníků, karbonu nebo dubového dřeva.

Standardní čalounění sedadel je kombinací kůže Nappa a Alcantary, ale na přání budou k dispozici i kůže Milano a Valcona. Součástí standardní výbavy jsou výškově stavitelná sportovní sedadla s elektricky stavitelnou bederní opěrkou, informační systém řidiče s barevným displejem, audio systém a rádio MMI plus i xenonové světlomety plus se světly pro denní svíce z LED.

První vozy Audi S7 Sportback mají být jejich budoucím majitelům dodány na jaře roku 2012.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Pekelná Micinka
1. 9. 2011 00:33
A 707
Čím častěji ji vídám, ještě víc se mi líbí a s tímhle motorem to bude dálniční lahůdka.
Avatar - salamoon
31. 8. 2011 16:27
tabulka
nebola by lepsia pridana tabulka pod textom? komu sa chce hladat udaje v tej kope omacky okolo toho....? ;-\