Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi S8: oficiální video sportovně-luxusního sedanu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (62)
Audi před necelým rokem uvedlo sportovní model odvozený od modelu A8. Novinka s označením S8 má pod kapotou desetiválcový motor 5.2 FSI od Lamborghini.

Při vývoji jednotky Audi využilo bohatých zkušeností svého koncernového bratříčka Lamborghini a naladilo agregát tak, aby dokázal i s mohutnou A8 pořádně zacvičit, přitom však zůstal skromný na přísun živin. Motor má nyní větší zdvih a vrtání, váží pouze 220 kg, jeho výkon dosahuje 330 kW při 7000 otáčkách a točivý moment 540 Nm při 3500 otáčkách, přičemž 90 procent točivého momentu můžete využít už v 2300 otáčkách.

Zrychlení z 0 na 100 km/h trvá 1940 kg těžké S8 5,1 sekundy, maximální rychlost zastaví omezovač na tradičních 250 km/h. Kombinovaná spotřeba se podle informací Audi bude pohybovat okolo 14 litrů. Točivý moment se pochopitelně přenáší na všechna čtyři kola, a to asymetricky (stejně jako u RS4). Síla proudí na kola skrze šestistupňovou převodovku Tiptronic. Jízdní vlastnosti S8 Audi vylepšilo několika úpravami. Vůz dostal tužší tlumiče a pružiny, které pracují v harmonii se systémem vzduchového odpružení.

Otázka do diskuse: Myslíte si, že právě model S8 je z trojice Audi A8, BMW řady 7 a Mercedes třídy S to nejlepší pro řidiče prahnoucí po "trošku" sportovním svezení?

Pro přehrání stačí kliknout na flashový přehrávač níže, nebo jít přímo do galerie na Youtube.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (62)