Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi slaví tři miliony vyrobených A3 (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Ingolstatdtská automobilka oznamuje, že její výrobní linky opustil zástupce modelové řady A3 s pořadovým číslem 3.000.000.

Automobilka Audi ve svém závodě v Ingolstadtu vyrobila v úterý 16.července 2013 třímilionté Audi A3, resp. jubilejním vozem se stalo pětidveřové A3 Sportback 2.0 TDI quattro v bílé barvě, které v nejbližších dnech dorazí ke svému majiteli.

Historie Audi A3 se začala psát v devadesátých letech dvacátého století. První generace vstoupila na evropský trh v roce 1996 a byla jedním z prvních novodobých zástupců prémiových hatchbacků nižší střední třídy.

Druhá generace A3 se představila ve světové premiéře na ženevském autosalonu v roce 2003. Vedle třídveřové a pětidveřové karoserie, kterými disponovala již první generace nabídla i verzi se skládací plátěnou střechou.

V pořadí třetí generace je na trhu od loňského roku s třídveřovou karoserií, kterou v letošním roce doplnil praktičtější pětidveřový A3 Sportback a poprvé je v nabídce karosářských verzí i čtyřdveřový A3 Sedan.

Na letošním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem se má představit nové A3 Cabriolet v sériové podobě a také se zde můžeme dočkat konceptu MPV s technikou aktuální generace A3.

Vedle standardních modelů nabízí Audi zájemcům o sportovnější svezení derivát modelové řady A3 s označením S3, který je k dispozici se všemi v současnosti nabízenými karoseriemi.

Peter Mosch, předseda AUDI AG, uvedl, že od druhé poloviny devadesátých let minulého století je Audi A3 druhým nejdůležitějším pilířem hlavního výrobního závodu Audi v Ingolstadtu, čímž významně přispívá k stabilními zajištění pracovních míst. V loňském roce z tohoto podniku vyjelo celkem 152.993 vozů modelové řady A3 včetně sportovních S3.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - tfu
18. 7. 2013 09:35
Golf s vyssi cenovkou a jak se prodava :-)
Golf s vyssi cenovkou a jak se prodava :-)
Avatar - woody-alien
18. 7. 2013 09:16
Re: OOOO
Unavené oči jsou svinstvo. Chtěl jsem začít taky slavit, když jsem titulek napoprvé přečetl jako : "Audi sleví 3 milióny vyrobených A3".... >:-[] Jistě, trochu kostrbatá čeština, ale tady už bylo podobných "skvostů". ;-)
Avatar - white label
17. 7. 2013 21:24
OOOO
A3 = 3M(io) :yes: