Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi TTS Competition: Oranžový speciál vznikne jen v 500 exemplářích

Diskuze (0)
Audi se chystá oslavit jubileum modelu TT s novou limitovanou edicí. Do prodeje se dostane v říjnu.

Sportovní model Audi TT se v maďarském Györu vyrábí od roku 1998, o rok později výrobní program rozšířil TT Roadster. Za 15 let vzniklo na půl milionu kusů, tento milník si Audi připomene sérií TTS Comeptition, které se vyrobí jen 500 ks.

Základem bude standardní TTS s přeplňovaným dvoulitrem o výkonu 200 kW. K tomu dostane jeden ze speciálních laků – buď Imola Yellow, nebo Nimbus Grey. K tomu se přidávají 19palcová kola v designu Rotor a interiér s kontrastním prošíváním žlutou nití. Když přidáme číslovanou plaketu, tak výčet výbavy navíc končí. Paket Competition vyjde na 1900 eur (tedy asi 50 tisíc korun) a bude ho možné objednat pro kupé i roadster.

Majitel se může jinak těšit z bohaté sériové výbavy modelu TTS. Na seznamu nechybí xenonové světlomety, adaptivní tlumiče Audi magnetic ride nebo hliníkový dekor interiéru. Přeplňovaný benzinový čtyřválec pohání všechna kola, s dvouspojkovou převodovkou S tronic zrychlí z 0 na 100 km/h za 5,3 sekundy (s manuálem o dvě desetiny pomaleji).

Audi ovšem udělá radost i zájemcům o dostupnější verze modelu TT. Pro ně je určen balíček S line competition, který je rozšířením běžně nabízeného paketu S line.

Současná generace, která je ve výrobě od roku 2006, se může pochlubit velkým množstvím hliníkových dílů. Díky tomu je o 90 kg lehčí než předchůdce. Její kariéra se ale pomalu blíží ke konci, ingolstadtská automobilka již dokončuje vývoj nástupce, který bude ještě lehčí.

Diskuze (0)