Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi Urban Concept Sportback a Urban Concept Spyder: Nové informace

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Audi na letošní IAA nepřiveze jeden Urban Concept, ale rovnou dva. První z nich bude mít pevnou střechu a druhý žádnou.

Automobilka Audi uvádí, že Urban Concept představuje technickou studii, kterou nelze vtěsnat do žádné z konvenčních kategorií a kombinuje prvky závodního vozu, zábavného automobilu a městského vozu.

Na zářijové IAA ve Frankfurtu nad Mohanem se na stánku Audi představí Urban Concept ve dvou karosářských verzích.

První z nich nese označení Sportback a její podobu odhalily první zveřejněné skici a video s maskovaným prototypem. Toto provedení má uzavřenou karoserii, kterou lze označit jako kupé.

Druhá verze je pojmenována Spyder a představuje se na právě zveřejněných skicách. Jak napovídá označení nabídne toto provedení jízdu bez střechy. K ochraně posádky u Spyderu slouží pouze nízký pás oken. Stejně jako u Sportbacku bude interiér přístupný párem vzhůru výklopných dveří.

Při vývoji dvojice nových konceptů byla hlavní pozornost věnována dosažení co nejnižší hmotnosti. Základem obou Urban Conceptů je monokok z lehkých kompozitních materiálů CFRP, tedy plastů vyztužených uhlíkovými vlákny.

Interiér nabízí prostor pro dvě osoby, které sedí ve sportovní nízké poloze v mírně stupňovitém uspořádání. Řidič si může přizpůsobit polohu volantu a pedálů vlastní postavě.

Audi Urban Concept jezdí na 21palcových kolech. Pohon mají na starosti elektromotory e-tron. Ultralehká studie má nabídnout intenzivní zrychlení. Zdrojem energie je lithium-iontový akumulátor.

Podle Audi je Urban Concept v obou verzích koncepčním vozem bez zbytečného kila navíc, jehož účelem je koncentrace na samotnou podstatu sportovní jízdy.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)