Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi v červenci prodalo více aut než BMW

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Výrobce luxusních vozů Audi, který patří do skupiny Volkswagen, v červenci překonal v prodeji svého většího konkurenta BMW. Stalo se tak již potřetí v letošním roce. Celkově však Audi stále zaostává.

Prodej vozů BMW se v červenci zvýšil o 13,5 %na 128.594 kusů, zatímco výsledky Audi stouply o 9,8 % na 131.300 vozidel. Od začátku roku ale BMW nad Audi vede o zhruba 21.000 vozů. Náskok značky se však mírně snížil. Za prvních šest měsíců činil 24.000 vozů.

Trojkou na trhu luxusních vozů je Mercedes-Benz, patřící do skupiny Daimler. Náskok BMW nad Mercedesem od počátku roku činí 122.000 vozů. Audi sesadila Mercedes z pozice dvojky v roce 2011, obě automobilky si však daly za cíl překonat do konce desetiletí v prodeji BMW.

Analytici upozorňují, že se boj na trhu s luxusními vozy přiostřuje. Rozdíl v prodeji automobilek je malý a šance má podle agentury Reuters nadále i Mercedes, který chystá řadu nových modelů

Audi sice v prodeji aut zaostává za BMW, podařilo se mu ale předstihnout BMW v ziskovosti. Audi je nejziskovější značkou Volkswagenu a ve druhém čtvrtletí automobilka přispěla k výsledku celé skupiny asi 40 procenty. Zisk činil 3,43 miliardy eur (asi 88,6 miliardy Kč).

ČTK

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Avatar - Ham.
11. 8. 2013 13:26
Re: MB
V civilizovaných zemích, třeba ve staré dobré Evropě, je MB za BMW i Audi stejně jako v Číně.
Ten kdo zareaguje včas bere vše a napakuje se, ostatní už budou jen paběrkovat. Tady se spíš hodí kdo chvíli stál už stojí opodál... :-)
Avatar - WinDiesel
11. 8. 2013 11:05
Re: MB
Výsledky Audi a BMW jsou založeny pouze a jen na prodeji v Číně, to je smutné. Mercedes se dobře prodává v "civilizovaných" zemích, v Číně má zpoždění ale jak se říká první vyhrání z kapsy vyhání. A kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp.
Avatar - Ham.
9. 8. 2013 16:43
MB
slibuje jak svého času komančové, že dožene a předežene a přitom ztrácí čím dál víc.