Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autem na hory: Rakousko - Zillertal

Auto Tip Klassik
Diskuze (0)
Z Prahy se do srdce tyrolských Alp nejsnáze a nejrychleji dostanete po dálnici přes Mnichov a dále směrem na Innsbruck, nám to testovaným superbem netrvalo ani pět hodin.

Svahy Zillertalu v srdci tyrolských Alp jsou doslova napěchované sjezdovkami (636 km), shluknutými na 920 hektarech do velkých středisek Hochfügen–Hochzillertal, Zillertal Arena a Ski Zillertal 3000 a několika menších center. Střediska s hlavními nástupními lanovkami Kaltenbach, Zell am Ziller a Mayrhofen od sebe leží necelou půlhodinu jízdy, přičemž ubytovat se lze prakticky kdekoliv – na známé „Zimmer frei“ tady narazíte na každém kroku. I díky tomu nikde nevznikly přerostlé komplexy, všechny budovy mají jenom několik málo pater a stylovou sedlovou střechu.

Údolí odbočuje jižně z Inntalu a přechází do dvouapůl- až tříapůltisícových hřebenů s loukami na svazích a ledovci na vrcholech. Nejkompaktnější a jeden z nejmodernějších areálů Hochzillertal nabízí prostorné sjezdovky pro zkušené i pohodové lyžaře, vedou sem dvě kabinkové lanovky z Kaltenbachu. Příjemnou červenou sjezdovkou a freeridovými odskoky se dostanete až do Hochfügenu, tady se připravte na dvě ostré černé tratě a červenomodrou dálnici pod Pfaffenbühelem (2330 m). Zillertal Arena: v Zellu to jsou řídce zalesněné červené úseky, na pláních nad Königsleitenem se ležérně povozíte a na Hochkrimmlu se to vyloženě modrá. Dohromady se připravte na 160 „houpačkových“ kilometrů, roztažených způsobem, že z jednoho konce arény na druhý a zpátky to za celý den sotva stihnete.

Pro náročnější lyžaře je v záloze Mayrhofen. V kotli pod Horbergem se to hemží ostrými červenými i černými drahami včetně nejprudší, 78% stěny Harakiri v Rakousku. Další, převážně rodinné sjezdovky se rozbíhají po jižních svazích Penkenu a Rastkogelu a dále na osamocenější Eggalm. Celé údolí završuje ledovec Hintertux, terénně svižná sněhová pojistka.

Plusy

  • Tři velké lyžařské oblasti
  • Dostatek sněhu, ledovec
  • Spousta ubytovacích možností

Minusy

  • Hodně navštěvovaná oblast
  • Chybějí náročnější sjezdovky
  • Vysoká cena skipasů

Základní informace
Nadmořská výška 560 až 3250 m
Délka sjezdovek 636 km
Přepravní kapacita 256 560 os./h
Doba jízdy 4:50
Dojezd z Prahy 510 km
Náklady na cestu cca 1500 Kč
Skipas dospělý/den 1110 Kč
Více informacíwww.zillertal.at

Auto Tip Klassik
Diskuze (0)