Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autobusy Scania CNG míří do Norska

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Scania rozšiřuje působení svých autobusů s motory spalujícími stlačený zemní plyn do Norska.

Dopravní společnost Nobina převzala celkem 36 autobusů Scania OmniExpress 3.20 LE Euro 6 v provedení CNG. Tato vozidla nahradí starší autobusy působící jihovýchodně od Osla.

Scania představila model OmniExpress 3.20 v roce 2011 a zařadila jej ve své nabídce mezi autobusy OmniExpress 3.40 a 3.60, s nimiž 3.20 sdílí modulární konstrukci, řadu prvků a systémů. Nosná struktura autobusu je vyrobena z nerezové oceli a povrchové panely jsou vyrobeny z lehké slitiny.

Motory Scania, které jsou připraveny pro spalování bioplynu a také stlačeného zemního plynu CNG, poskytují výkonové parametry podobné vznětovým jednotkám.

Pro autobusy řady OmniExpress se jedná o přeplňované řadové pětiválce o zdvihovém objemu 9300 cm3 pracující se zážehovým cyklem a vybavené zapalovací elektronicky řízenou soustavou Bosch s výkony od 206 do 235 kW a točivým momentem od 1350 do 1500 N.m.

Nobina je největším autobusovou dopravní společností v severském regionu. V Dánsku, Finsku, Norsku a Švédsku tato společnost zaměstnává přes 7000 pracovníků a provozuje 4000 autobusů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)