Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Automobilka BMW prodala v pololetí rekordních 1,34 milionu aut

ČTK
Diskuze (3)

Prodej německého výrobce luxusních aut BMW byl v první polovině tohoto roku vyšší než před krizí. Celkem koncern dodal zákazníkům rekordních 1,34 milionu aut značek BMW, MINI a Rolls-Royce.

Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku, kdy zájem o nová auta zasáhl začátek pandemie nemoci covid-19, se prodej zvýšil o 39,1 procenta. Ve srovnání s prvními šesti měsíci roku 2019, tedy s obdobím před pandemií, se prodej zvýšil o 7,1 procenta, oznámila dnes automobilka.

K oživení přispěl vysoký prodej v Číně, ale také v Evropě a v USA. Zvýšil se také prodej všech značek - prodej hlavní značky BMW o 39,9 procenta na 1,18 milionu vozů, prodej MINI o 32,6 procenta a prodej značky Rolls-Royce o 91,6 procenta.

"Jsme na cestě k tomu, abychom v letošním roce dosáhli solidního a ziskového růstu prodeje," řekl člen představenstva zodpovědný za prodej Pieter Nota. "Obzvláště nás těší, že jsme více než zdvojnásobili prodej našich elektrických vozů," dodal. Prodej čistě elektrických aut a plug-in hybridů se zvýšil o 148,5 procenta na 153.267 vozů, poznamenala agentura DPA.

Rekordní byl také prodej divize motocyklů BMW Motorrad. Celkem BMW dodala zákazníkům 107.610 motocyklů a skútrů, o 40,3 procenta více než před rokem. Pomohly jí k tomu nové modely.

Automobilka dnes také upozornila na problémy, které způsobuje globální nedostatek čipů. Společnost již upravila výrobní program s ohledem na dostupnost součástek a napjaté dodávky polovodičů očekává i nadále. Nemůže vyloučit, že nedostatek polovodičů bude mít negativní dopad na výrobu ve druhé polovině roku.

ČTK
Diskuze (3)

Doporučujeme

7. 7. 2021 18:32
V diskusiách kritika
Ale v realite dizajn a funkčnosť BMW presvedčilo viac zákazníkov.
Kopec z toho sú aj odložené nákupy z minulého roka, ale celkovo sú majiteli BMW zrejme spokojní a loajálni.
Avatar - petr petrumr
7. 7. 2021 17:21
není divu
není se čemu divit, mnozí už poznali, že třeba 3 je levnější jak koncern, i ten Schwarz na starý kolena dostal rozum. I tá toyota tomu pomohla, protože němečtí patrioti nechtěli si kupovat japonský auta.