Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autosalon Bratislava 2019: Podívejte se na velkou fotogalerii z povedené výstavy

David Bureš
Diskuze (5)

Nový Peugeot 208, Škoda Kamiq nebo modernizovaný Mercedes-Benz GLC kupé, i to je k vidění na letošním ročníku autosalonu v Bratislavě.

V poslední době jsme už několikrát psali o tom, že autosalony netáhnou tolik jako v minulosti, pro automobilky už nejsou tak zajímavým místem k prezentaci novinek a i návštěvníků tradičních výstav spíše ubývá. Letošní ročník autosalonu v Bratislavě ale dává vzpomenout na ta lepší autosalonová léta.

Letošní, již 29. ročník autosalonu v Bratislavě konaný na výstavišti Incheba totiž dokáže náramně zaujmout. Vystavuje tu na 50 automobilových značek, přičemž vůbec nevadí, že prostřednictvím místních zastoupení. Třeba Peugeot, Škoda nebo Mercedes-Benz se ve slovenské metropoli prezentují na nečekaně velkolepých stáncích.

Peugeot láká především na novou generaci malého modelu 208, která se bude vyrábět ve slovenském závodě Skupiny PSA v Trnavě (zatím tam probíhají přípravné práce na zahájení sériové produkce). Nechybí ale ani shooting brake 508 SW, který se u nás začne prodávat v létě. Na stánku je ale vystaveno vlastně kompletní portfolio značky.

Podobně široce zastoupena je Škoda, která připomíná, že je partnerem mistrovství světa v ledním hokeji, které se letos koná právě na Slovensku. Tomu je přizpůsoben i samotný stánek, na kterém si můžete zahrát třeba stolní hokej. Z vystavených aut hraje prim Scala, která aktuálně vstupuje na trh, nechybí ale ani horká novinka v podobě malého SUV Kamiq, které se světu poprvé ukázalo teprve v březnu na ženevském autosalonu.

Mercedes do Bratislavy dokonce přivezl evropskou premiéru, modernizované GLC kupé, které sází hlavně na nové agregáty. Důležitou roli na stánku trojcípé hvězdy ale hraje také elektřinou poháněné SUV EQC.

Výstava ale zaujme také milovníky exotik. Vystavuje tu nejen český malovýrobce sporťáků Kaipan, ale také Lada. Vidět naleštěnou 4x4 (Nivu) mezi ostatními novinkami tak rozhodně stojí za to. Na výstavišti Incheba se ale prezentují třeba i vídeňští prodejci Bentley či Lamborghini. Hodně pozornosti na sebe strhává též superluxusní SUV Rolls-Royce Cullinan.

Za pozornost stojí také slovenský Aeromobil, projekt automobilu, který zvládne létat. Na domácí výstavě se ukazuje jeho nejnovější vývojová fáze, tzv. 4.0. A zmínit musíme i unikátní prototyp Tatra 603 A, který se ukazuje na stánku nového muzea veteránů v Ivanke pri Dunaji.

V Bratislavě si navíc užijete i to, co nám třeba v Ženevě tolik chybělo. Vystavené automobily totiž doplňují spousty krásných slečen přesně tak, jak jsme byli na automobilových výstavách kdysi tak zvyklí. Za tohle pořadatelům tleskáme!

Letošní, již 29. ročník bratislavského autosalonu tudíž určitě doporučujeme jako zajímavý tip k návštěvě, ať už na prvního máje, nebo při nadcházejícím víkendu. Pořadatelé lákají hned na 60 novinek, které jsou na Slovensku k vidění vůbec poprvé.

Pro veřejnost je výstava otevřena od. 1. května do 5. května, výstaviště Incheba (Viedenská cesta 3) je otevřeno od 9:00 do 19:00, v neděli je však otevírací doba zkrácena, otevřeno je od 9:00 do 18:00. Základní vstupné činí osm eur (cca 200 korun), v sobotu rovných 10 eur (250 Kč). Studenti, žáci nebo osoby s průkazem ZTP zaplatí šest eur, respektive v sobotu osm eur. Děti do šesti let s doprovodem dospělého mají vstup zdarma. Počítejte ale s tím, že k ceně vstupného je třeba připočíst i parkovné ve výši šesti eur (zhruba 150 Kč).

David Bureš
Diskuze (5)

Doporučujeme

2. 5. 2019 16:13
Re: Onee
Tak predpokladáš zle. Myslím tvoj dementný príspevok na úrovni
retardovaného puberťáka. Podobnú poznámku by som čakal max. od Ádu.
Avatar - Beefcake
2. 5. 2019 08:02
Re: Onee
Predpokladam, ze myslis redakciu, ktora vzdy v podobnom clanku slinta
o slecnach. A ked sa ich zda byt na autosalon malo, tak je kritika.
1. 5. 2019 19:37
Re: Onee
Chlapci, zdá sa, že vy máte niečo pohlavné namiesto mozgov, dementíci.
1. 5. 2019 10:58
Re: Onee
..ten znak..ta modelka..ne,je to trapný..já vím 😉
Avatar - Beefcake
1. 5. 2019 10:25
Onee
Zaujimava info je, ze novy Defender by sa mal vyrabat u nas.
Ten mega pohlavny znak na kapote ma titulke je fakt super >:D