Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autosalon Ženeva 2019 živě: Rozsáhlá fotogalerie z nultého dne

David Bureš
Diskuze (3)

Nový Peugeot 208, Kia e-Soul a záplava sportovních automobilů, to všechno už je s denním předstihem k vidění na ženevském výstavišti Palexpo.

Ženevské výstaviště Palexpo je jako již tradičně otevřeno už den před oficiálním zahájením tamějšího autosalonu, aby nalákalo na nadcházející výstavu. Většina výstavních stánků se ještě narychlo dokončuje, některé klíčové novinky dokonce ještě na výstavišti ani nejsou, vybrané automobily ale už jsou odhalené, a tak si je lze prohlédnout s předstihem. Třeba nový Peugeot 208!

Jestliže tak třeba stánek Škody Auto nebo Renaultu je zcela zakryt černými plachtami, aby z něj nebylo nic vidět, Peugeot už na nultém dnu výstavy odhalil své karty a své připravené novinky nechává odhalené. K vidění je tak nejen nová 208 včetně její elektrické verze e-208, ale také 508 Sport Engineered Concept, sportovně laděný plug-in hybridní fastback, který z 0-100 km/h zrychlí za 4,3 sekundy.

Video se připravuje ...

Podobně je na tom i Kia, která nechává zcela odhalený nový elektromobil e-Soul nebo modernizované Niro. Ty nejdůležitější novinky Korejců jako Xceed a elektrický koncept jsme ale na jejím stánku dnes nezahlédli. Polestar zase nechal nahlédnout na nový model 2, zatímco Alfa ukázala Giulii Quadrifoglio a Stelvio Quadrifoglio v edici "Alfa Romeo Racing".

Zbývající odhalené vozy jsou už spíše od menších výrobců, kteří chtějí k sobě přitáhnout pozornost za každou cenu, vždyť v záplavě novinek jejich díla mohou snadno zapadnout. K vidění je tak už třeba zajímavě tvarovaný Mole Contruzione Artigianale Almas od turínského designéra Umberta Palerma, elektrické retro sporťáky francouzské firmy DeVinci, Brabham BT62 nebo supersport GFG Style Kangaroo s k nebi otevíranými dveřmi z pera nové firmy designéra Giorgia Giugiara.

Právě malí výrobci a různé karosárny hrají na letošním ročníku větší roli než v minulosti a částečně tak nahrazují tradiční velké vystavovatele, kteří letos v Ženevě chybí. Mezi absentující značky patří Ford, Jaguar, Opel nebo Volvo.

Jiní důležití hráči ale nechybí, a tak rozhodně v následujících dnech sledujte Auto.cz, ať vám žádná klíčová novinka neunikne! Těšit se opět můžete nejen na zprávy o novinkách, ale také na první dojmy a videa přímo z místa výstavy.

David Bureš
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - N6600
5. 3. 2019 11:38
Re: Popisky
>:D >:D >:D :yes:
Avatar - honzaHK
5. 3. 2019 11:10
Re: Popisky
Asi světová premiéra nové prodlužky, i to dnes k automobilizmu patří. ;-)
Avatar - N6600
5. 3. 2019 08:06
Popisky
Neslo by dat k fotkam popisky? Aby som mal aspon nejaku predstavu, na co sa to vlasne pozeram? Mimochodom, tato fotka je za vsetky prachy - [odkaz]