Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Až všichni připojí elektromobily, žádný black out nenastane, říká Jiří Randa z PRE

redakce AUTO.CZ pdc
Diskuze (141)

Člověk nemusí být ani z principu odpůrcem elektromobilů, aby se ptal, co se stane, když všichni přijedeme večer domů a budeme chtít nabíjet.

Otázka nyní zní skutečně účelově, neboť doby, kdy se všech více než 6.000.000 v Česku jezdících vozů změní v elektromobily, se průměrný tazatel zřejmě nedožije. Na druhou stranu je správné zajímat se o úskalí nových cest a řešení znát i dříve, než budou potřeba. Podobnou otázkou pak je, kde budou nabíjet obyvatelé třeba pražských sídlišť.

O obou těchto tématech se dokáže hezky rozpovídat Jiří Randa, specialista koncepce a rozvoje sítě v Pražské energetice. Dozvíte se mimo jiné, kde už v Praze máme nabíjecí body na lampách a kde pilotní projekt CharDis na efektivní využití kapacity rozvodné sítě pro nabíjení elektromobilů, běží.

redakce AUTO.CZ pdc
Diskuze (141)

Doporučujeme

Avatar - Ada je zase tady
19. 3. 2024 01:26
Je to blbost
Vezměte si člověka, který jezdí pracovat do zahraničí. V neděli ujede 500km a v pátek dalších 500km. Přes týden těch běžných 200km denně. Takže pochopitelně si koupí auto s dieselem. Ten navíc produkuje méně škodlivin, než samotná výroba akumulátorové baterie elektrovehiklu. Teprve po 200 tis km ten diesel vyprodukuje stejně škodlivin jako výroba jedné akumulátorové baterie. Jenže ta má mezitím také životnost u konce, takže je čas začít vyrábět novou, A ten diesel má zase škodlivin na 200tis km vystaráno...
Avatar - Ada je zase tady
19. 3. 2024 01:15
Re: Nabíjení vs. tankování dle představ PRE
Já bych to nazval jinak... :no:
8. 2. 2024 18:24
Mnozí elektro experti to vidí jinak.
Také jsem nepochopil smysl toho vysvětlování.
Převážná většnina příspěvků o elektromobilech hovoří naprosto jinak a já s nimi musím souhlasit.
Je přece logické, že když si koupí elektromobil, tak pochopitelně si také postaví FVE a z té pak zadarmo bude nabíjet svá el. auta.
Těch pár lidí co bude nabíjet z placené zásuvky nemůže el síť nějak ohrozit.
Takže zbytečný strašák a odrazování koupě EV.
8. 2. 2024 16:01
Re: Re: Já bych to viděl jinak.
Jadernou energii vyrábíme stále.
8. 2. 2024 15:35
Re: Re: Pane Rando,...
Takže vlastně říkáte, že samotný elektromotor není špatný.