Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley Bentayga Hybrid prošlo modernizací, nabídne vyšší výkon i dojezd

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Prémiové SUV dostalo baterie s vyšší kapacitou a nepatrně vzrostl i výkon. Navíc bude dostupné ve dvou nových výbavách. 

Automobilka Bentley se chce stát v blízké budoucnosti čistě elektrickou, zatím se však zákazníci musí spokojit pouze s plug-in hybridy, dostupnými pro polovinu portfolia značky, na jejichž vývoji ovšem značka stále pracuje. Ostatně důkazem je i prémiové SUV Bentayga, které pro nový modelový rok chystá několik novinek.

Plug-in hybridní ústrojí vozu je stále tvořeno 3,0litrovým motorem V6 TFSI, který doplňuje jeden elektromotor. Starší baterii s kapacitou 13 kWh ale nahradila baterie s kapacitou 18 kWh, díky čemuž by se měl elektrický dojezd modelu zvýšit z cca 40 na cca 43 kilometrů.

Nový vůz také nabídne o cca 6 % vyšší elektrický výkon (až 136 koní) a o 15 % vyšší čistě elektrický točivý moment (až 400 Nm). Kombinovaný výkon vozu je 462 koní, což stačí k akceleraci z 0 na 100 km/h za 5,3 sekundy a maximální rychlost vozu dosahuje až 254 km/h.

Video se připravuje ...

Kromě technických vylepšení ale Bentley Bentayga pro příští modelový rok nabídne i dvě speciální výbavové verze, které si Hybrid vypůjčil od modelů s čistě spalovacími motory: S a Azure. Jedna by měla nabídnout více sportovnosti, druhá pak více komfortu a luxusu.

Jak asi tušíte, více sportovnosti nabídne výbava označovaná jednoduše S, která se snaží zaujmout i lehce sportovnějším vzhledem. Už ve standardu tak dostává například paket Blackline, který nahrazuje chromované dekory a doplňky jednoduše černými. Kromě toho ale nabídne také tužší podvozek, nový výfukový systém s hlubším zvukem a agresivnější kontrolu trakce ve sportovním režimu.

Výbava Azure pak dává přednost luxusu a komfortu před sportovností. Standardem je paket předních komfortních sedadel, která mají kožené čalounění, diamantové prošívání, ventilaci i vyhřívání a nastavení ve 22 směrech. Zákazníci mají na výběr mezi 15 barvami kůže a 5 druhy dřevěného dekoru.

Modely Bentley Bentayga Hybrid Azure a Bentayga Hybrid S by se měly v dealerstvích objevit během nadcházejících měsíců, o cenách se zatím automobilka nezmiňuje.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

30. 9. 2022 12:35
Bentley sestivalec
Bentley a sestivalec. Nechapu. Klidne tam mohl byt osmivalec i v pluginu.

Proc proste pro ekology neudelaji EV a pro staromilce 8 a 12 valcu? Proc si kazit image takhle trapne?
Avatar - rohYpnol
29. 9. 2022 19:58
Zase žlutá?!?
Co to je probůh za módu, cpát na velká SUV kanárkově žluté?!?

U Grecale to tak nějak ještě beru. Přeci jen tam je ten závan sportovnosti. Ale tady?!? No, nevím nevím... Tady mi to přijde jak žlutý smoking. To se dalo odpustit jedině Danovi Nekonečnému :-[] :-!