Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley chce v roce 2020 prodávat 20.000 aut ročně

David Bureš
Diskuze (0)
Britská automobilka Bentley plánuje rozšířit svoji nabídku o nové vozy. Jistotou je příchod SUV, zvažován je nový základní model.

Bentley v loňském roce prodala rekordních 10.120 automobilů. Za pár let ale toto číslo může být významně překonáno. Britský výrobce luxusních aut chce totiž do konce této dekády prodávat 20.000 aut ročně.

Plány na zdvojnásobení prodejů do roku 2020 oznámil generální ředitel Bentley Wolfgang Dürheimer v rozhovoru pro německý deník Frankfurter Allgemeine Zeitung. Dürheimer uvedl, že dosažení takových prodejů bude možné díky novým modelům.

Hlavním tahounem prodejů bude v následujících letech SUV, kterého chce automobilka prodávat 3.000 exemplářů ročně. Automobil vycházející z dva roky starého konceptu EXP 9 F a postavený na koncernové platformě MLB Evo se začne prodávat v roce 2016.

SUV ale není jedinou chystanou novinkou. Dürheimer již dříve přiznal, že Bentley v budoucnu nabídne pět modelových řad. Stávající trio Continental, Flying Spur a Mulsanne vedle chystaného SUV doplní ještě jeden model.

Jeho podoba je zatím neznámá. Bentley se údajně rozhoduje mezi nabídnutím velkého plně čtyřmístného kupé, nebo dvousedadlového sportovního auta v duchu tradičních hodnot značky. Menší sporťák by se podle všeho stal základním modelem Bentley, díky čemuž by také mohl výrazně navýšit prodeje značky.

Ještě předtím by mohl přijít velký kabriolet vycházející z letošního konceptu Grand Convertible. Ten ale bude spíše imageovou záležitostí než prodejním tahákem.

David Bureš
Diskuze (0)