Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley vedle plug-in hybridů pracuje i na turbodieselech

David Bureš
Diskuze (2)
Jako první Bentley se plug-in hybridní verze dočká chystané SUV. Tato varianta má přijet v roce 2017.

Automobilka Bentley řeší, jak snížit emise svých automobilů. Jedním z řešení budou plug-in hybridní verze jejích aut. Vedle nich podle zdrojů serveru MotorAuthority Bentley pracuje i vznětových motorech.

Bentley již dříve potvrdilo, že plug-in hybridní verze se jako první dočká chystané SUV. Hybridní SUV přijede v roce 2017, rok po příchodu konvečního provedení. Poté se takové varianty dočkají také ostatní modely značky, do konce dekády bude alespoň 90 procent modelů značky disponovat hybridní verzí. Určitě se jí dočkají nové generace modelů Continental GT/GTC a Flying Spur, zřejmě až později bude dostupná i pro vlajkovou loď Mulsanne.


Automobilka už hybridní techniku prezentovala v konceptu Mulsanne Hybrid. Detaily techniky konceptu Bentley nezveřejnilo, pouze uvedlo, že plug-in hybridní systém zvyšuje výkon auta o čtvrtinu a zároveň snižuje vypouštěné emise o 70 procent. Čistě na elektřinu koncept ujede až 50 kilometrů.

V budoucnu se u Bentley počítá také s turbodiesely. Opět jej jako první nabídne plánované SUV, později se objeví i v ostatních modelech. Podle MotorAuthority zatím není jisté, jakých parametrů bude vznětový agregát dosahovat.

O použití turbodieselu ve vozech Bentley se hovořilo již v roce 2012. Tehdy šéf značky Wolfgang Dürheimer přiznal, že existují prototypy se vznětovým motorem pod kapotou. Dürheimer nicméně neuvedl, jaká jednotka v těchto prototypech pracuje. Spekulovalo se však o použití osmiválce 4.2 TDI od Audi.

Konkurenční Rolls-Royce kvůli emisním normám s plug-in hybridní verzí svých aut také počítá. Naopak vznětový motor před dvěma lety odmítl, z interního průzkumu značky totiž vyplynulo, že zákazníci Rolls-Roycu považují turbodiesel za podřadný typ pohonu.

David Bureš
Diskuze (2)
18. 6. 2014 12:38
Re: zákazníci Rolls-Roycu
Tleskat by se mělo všem zákazníkům kupující nový vůz. ;-)
18. 6. 2014 12:29
zákazníci Rolls-Roycu
zákazníkum Rolls-Roycu zatleskejme :-)