Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley má sto let a konceptem se chystá na vodíkovou budoucnost

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Bentley v rámci oslav výročí svého založení představí v červenci letošního roku koncept, který má představovat budoucnost cestování. Vedle svého designu má tento vůz přitahovat pozornost i prvky výbavy a řešením pohonu.

Bentley Motors Limited založil W. O. Bentley v lednu roku 1919 a v letošním roce tedy tradiční britská značka luxusních automobilů slaví 100. narozeniny. V rámci oslav nabízí speciální edice svých modelů Mulsanne i Continental GT, vydala výjimečnou knihu o své minulosti i současnosti a připravuje i jedinečný koncept.

Premiéra konceptu, jímž hodlá Bentley oslavit své výročí, je plánována na 10. července letošního roku, ale již nyní se objevují první informace o jeho vzhledu i technice. Stefan Sielaff, ředitel pro design u značky Bentley, v rozhovoru pro Auto Express uvedl, že se má jednat o vizi budoucnosti na příštích 30 let.

V případě designu se máme těšit na vůz s inovativním pojetím tvarů, v nichž se mají objevovat pouze lehké připomínky dosavadních vozů. Podle neoficiálních informací se můžeme dočkat konceptu nízkého vozu třídy GT ve stylu vozů Bentley EXP 10 Speed 6 a Bentley EXP 12 Speed 6e z let 2015 a 2017, jehož linie se mohou promítnout i do budoucích sériových modelů.

Pozornost má tento vůz přitahovat i prvky výbavy, z nichž jsou již nyní neoficiálně zmiňovány transparentní OLED displeje, které mají lemovat vnitřní obložení dveří a být viditelné pouze, když budou používány. K pohonu konceptu pak má podle informací magazínu Autocar posloužit hybridní systém s vodíkovými palivovými články, který bude u vozu značky Bentley použit poprvé.

Zdroj: Auto Express, Autocar

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - .StenLi.
29. 5. 2019 19:04
VW nepochopilo Bentley
VW je zname svojimi nespravnymi rozhodnutiami a investiciami do zavrhnutych technologii, ale oslavovat 100 rocnicu tak pertolheadovej slavnej zavodnej znacky s FCV je jej nechutne zneuctenie...