Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley plánuje něco speciálního

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Britská luxusní značka se začíná připravovat na oslavy svého 100. výročí. Jejich součástí se může stát i premiéra velmi výjimečného modelu.

Bentley až doposud představoval jeden z konzervativních pilířů automobilového luxusu. V jeho nabídce figurovaly pouze limuzíny, kupé a kabriolety, ale uvedení modelu Bentayga otevírá nové možnosti.

Ty navíc může podpořit i významná událost v podobě oslav 100. výročí založení automobilky Bentley, k nimž dojde v roce 2019. Právě v souvislosti s nimi zmínil Wolfgang Dürheimer, generální ředitel automobilky Bentley, v rozhovoru pro magazín Top Gear reálnou možnost premiéry velmi speciálního zástupce britské značky.

Touto specialitou se může stát limitovaná série hypersportovního vozu s cenovkou kolem 1 000 000 britských liber. Prozatím je tento projekt pouze zvažován, ale s ohledem na význam výročí, vřelé přijetí modelu Bentayga veřejností i zmíněnou cenu, která je v podstatě poloviční ve srovnání s připravovaným nástupcem Bugatti Veyron, má velkou šanci na schválení.

Vedle blíže nespecifikovaného hypersportu se nyní vedení Bentley hodlá věnovat otázce slibného konceptu EXP 10 Speed 6. V jeho případě má zhruba do měsíce padnout rozhodnutí, zda do sériové produkce zamíří s konvenční platformou a technikou jako další modelová řada, nebo se stane výkladní skříní značky, v jejíž konstrukci převládnou uhlíková vlákna.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)