Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley: Všechny modely dostanou hybridní pohon

David Bureš
Diskuze (0)
Prvního hybridu od Bentley se dočkáme v roce 2017. V jeho útrobách uvidíme techniku sdílenou s dalšími hybridy z koncernu VW Group.

Vedení automobilky Bentley potvrdilo, že bude nabízet automobily s hybridním pohonem. Jako první dostane hybridní verzi chystané SUV, následně se takové varianty dočkají ostatní modely značky.

„SUV bude první hybridní Bentley, protože je postaveno na nové platformě s novou technikou. Potřebujete místo na baterie a techniku, tudíž tuto verzi pravděpodobně neuděláme pro stávající modely,“ vysvětlil šéf automobilky Wolfgang Schreiber britskému serveru Auto Express, proč právě auto vycházející z konceptu EXP 9 F bude prvním hybridem značky.

Stávající modely se hybridní verze zřejmě nedočkají, jejich nástupci však už ano. Technika pro tyto vozy bude použita ze zásob koncernu Volkswagen Group, díky čemuž Bentley ušetří na vývoji. Jednou z možností je využití orgánů z Porsche Panamera S E-Hybrid – kombinace třílitrové benzinové V6 a elektromotoru.

Chystané SUV se začne prodávat během roku 2016, hybridní varianta dorazí na trh o rok později. Další koncept naznačující podobu automobilu už představen nebude.

Design vozu se proti kontroverznímu EXP 9 F kompletně změní. Schreiber tvrdí, že se automobilka poučila nepříliš vřele přijatým konceptem EXP 9 F, jehož tvary byly často kritizovány. „Je to nyní pravé Bentley,“ říká na adresu tvarů chystaného SUV šéf Bentley.

SUV pomůže automobilce zvýšit prodeje, ročně se počítá se zhruba 3.000 vyrobenými kusy tohoto modelu. Roční prodeje značky díky tomu mají do roku 2018 vzrůst z loňských 10.120 vozů na 18.000 vozů. Už nyní Bentley registruje 2.000 předběžných objednávek na SUV, a to přestože žádný ze zákazníků ještě neviděl finální podobu auta.

Automobil bude soupeřit se zavedenými modely typu Range Rover a Porsche Cayenne. Schreiber ale tvrdí, že se nejedná o přímé konkurenty, Bentley SUV má podle něj vytvořit zcela nový segment luxusních SUV. V této kategorii ale nemusí dlouho zůstat samo, o SUV se hovoří také u konkurenčního Rolls-Roycu.

David Bureš
Diskuze (0)