Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley zvažuje luxusnější model než je Mulsanne

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Bentley Mulsanne může být sesazen z vrcholu nabídky své značky ještě luxusnější limuzínou.

Bentley Mulsanne vstoupil do letošního roku v modernizované podobě, v níž se představil na březnovém autosalonu v Ženevě. Vedle výchozího Mulsanne jsou k dispozici ještě dvě standardní verze, jimiž jsou Speed a EWB (Extended Wheelbase) a individualizační divize je připravena dodat o rovný metr prodloužený Mulsanne Grand Limousine.

Podle neoficiálních informací z jara letošního roku zvažuje vedení automobilky výrobu omezené série kabrioletů na základech modelů Mulsanne a nyní přináší Automotive News Europe zprávu o možném vzniku ještě luxusnějšího modelu než je aktuální Mulsanne.

Za touto informací má údajně stát Rolf French z představenstva značky Bentley a podle jeho slov má být v současnosti zkoumána možnost vývoje a výroby modelu, který bude sice po technické stránce spřízněn s Mulsanne, ale nabídne ještě větší porci luxusu a exkluzivity.

Pokud dojde ke schválení nové vlajkové lodi značky Bentley, pak se má její produkce pohybovat kolem 50 až 100 vozů ročně, ale rozhodně ne více, aby se nesnižovala její výjimečnost.

Spekulace navazující na informaci od Rolfa Frenche pak pracují s možným využití nově vyvíjeného vidlicového dvanáctiválce namísto pro Mulsanne tradičního osmiválce.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
11. 7. 2016 15:31
Re: podla mna
tak možná bude stačit facelift s výměnou tvaru předních světel ;-)
Avatar - 3_diamanty
11. 7. 2016 11:29
podla mna
mulsanne ako luxusna limuzina uplne postacuje... navyse je mulsanne dostupny aj v predlzenej verzii ... takze ozaj neviem kam chcu velkostou aj luxusom zaradit este nejaky dalsi a este luxusnejsi model ... a o nejaku hyperluxusnu vzducholod na kolesach so sedanovitym zadkom podla mna uz dnesni po luxuse nenasytni zakaznici stejne nestoja... v hre su skor SUVecka a Crossovery a rozne SUV "kupatka" ... ( asi by mala vacsi uspech nejaka kupatkovita bentayga a la X6 )... ale rad sa necham prekvapit co este luxusnejsie od mulsanne v tvare sedanu bentley vymysli ;-) ... a potom uz len dufat aby si taketo nieco aj naslo dostatok zakaznikov :yes: