Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Benzin zvítězil: Milionáři u Alfy Romeo 33 Stradale preferují spalovací motor

Lukáš Volšický
Diskuze (96)

Novodobá Alfa Romeo 33 Stradale dala milionářům na výběr mezi tradičním spalovacím a inovativním elektrickým pohonem. Automobilka sice nezveřejnila konkrétnější informace o poměru pohonů prodaných vozů, ale první zákulisní informace říkají, že vysokooktanový benzin stále vládne.

Italská Alfa Romeo nás ohromila novým supersportem 33 Stradale, kterým oslavuje stejnojmenného historického předchůdce ze šedesátých let a také se jím loučí s érou vnitřního spalování. Automobilka žhavou novinku vyvinula pro pouhých 33 šťastlivců a spolu s individualizací jim dala vybrat i technologii pohonu. Novodobá 33 Stradale je současně prvním čistě elektrickým supersportem značky.

Unikátní kráska z Itálie se představila se specifickou technikou a na světě se bude pohybovat pomocí vysokooktanového benzinu i vysokonapěťové elektrické energie. Všichni zákazníci si při objednávání vozu mohli zvolit mezi tradičním zážehovým třílitrovým vidlicovým šestiválcem twin-turbo se silou přes 620 koní, nebo inovativním elektropohonem s instantním výkonem přesahujícím 750 koní.

Alfa Romeo nám při oficiálním debutu sice neodhalila, v jakém poměru si zákazníci vybrali mezi spalovacím, nebo elektrickým srdcem, ale už se objevují první zákulisní informace. Larry Dominique, šéf Alfy Romeo pro Severní Ameriku, zveřejnil informaci, že většina zákazníků se rozhodla pro benzinový šestiválec. Automobilka má přitom připravovat výrobu „pouze pár“ elektrických variant.

Video se připravuje ...

Zásadním faktem je, že většina zájemců o moderní exkluzivní supersportovní si stále zakládá na emocích a zážitku z řízení, který nepochybně umí lépe nabídnout benzinová jednotka za kabinou. Ať už se bavíme o návykovém zvukovém projevu zabarvujícím se s rostoucími otáčkami či představě o pečlivě zkonstruovaném srdci připomínajícím strojek švýcarských hodinek.

Pokud však na světě jsou zákazníci, co ještě nejsou pevně rozhodnutí, stále mohou svou objednávku změnit a vybrat si jiný typ pohonu. Alfa Romeo zahájí produkci novodobé 33 Stradale až 24. června 2024 při příležitosti 114. výročí vzniku značky. Zajímavou otázkou také je, jak volba pohonu ovlivní budoucí hodnotu a sběratelský potenciál všech vyrobených vozů. Na závěr jen připomínáme, že jich vznikne pouhých 33.

Lukáš Volšický
Diskuze (96)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
4. 9. 2023 11:40
Re: Fakt??
A lhaní je čínský peníze je práce jaká?
Bud je to práce levá a podvodná nebo je to taková práce, že teda nevím, jak pravil klasik Lábus v Ivánku Kamaráda :-)
:-)
Avatar - Barrichello
4. 9. 2023 11:38
Re: Fakt??
Evidentně ve špatný, chce to vyměnit dokora a prášky :-)
Avatar - Barrichello
4. 9. 2023 11:36
Re: Fakt??
Toyota za čínský peníze? :-) :-) :-)
Avatar - Hammunasakra
3. 9. 2023 16:45
Re: Fakt??
a TO JE CO??? :D

PS: to je návaznost naší diskuze s Ozzym z před pár dny KDE MU TO PÍŠU (včetně názvu :-)
ale SUPER že ho znáš taky - souhlasíš že je asi NEJLEPŠÍ?
3. 9. 2023 16:41
Re: Fakt??
To si piš. Ani ten "německý profi". DeepL se jmenuje.

Já, autor mnoha "perel" o autech. :-)