Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW 6 Gran Tourer: Chystají v Mnichově velký shooting brake?

David Bureš
Diskuze (4)
Nabídka BMW 6 se každou generaci rozšířila o novou karosářskou verzi. Tento trend by mohl pokračovat také u čtvrté generace tohoto auta.

Prémiové automobilky postupně zaplňují ještě neobsazená místa na trhu. V případě stylových kombi má zatím navrch Mercedes-Benz, v budoucnu mu ale vyroste konkurence. S tzv. shooting brake by totiž mohlo vyrukovat BMW.

Mnichovské stylové kombi má vycházet z řady 6, automobil by tedy konkuroval již prodávanému Mercedes-Benzu CLS Shooting Brake a ne plánovanému CLA Shooting Brake. Vyplývá to alespoň z informací francouzského serveru Automobile Magazine, který však necituje žádné zdroje.

Shooting Brake BMW údajně plánuje uvést na trh v roce 2017, rok po příchodu první verze čtvrté generace řady 6.

Co se týče vzhledu, bude automobil vycházet ze čtyřdveřového modelu 6 Gran Coupe. Podobně jako konkurenční CLS Shooting Brake bude vůz myslet hlavně na styl než na praktičnost. Rekordně objemný zavazadelník tak nečekejme.

Rozšíření nabídky řady 6 o stylové kombi by bylo součástí honby prémiových automobilek o titul nejprodávanější prémiové značky. BMW, které post jedničky zatím stále pevně drží, podobně jako konkurenční Audi a Mercedes-Benz postupně vyplňuje poslední volné mezery v nabídce. Když je některý model jedné značky úspěšný, konkurence mu vytvoří soupeře. Takto v poslední době vzniklo BMW 2 Active Tourer (proti zavedenému Mercedes-Benzu B), teprve v plánech je třeba Mercedes-Benz MLC (proti BMW X6).

Pokud 6 Gran Tourer skutečně vznikne, bude čtvrtou karosářskou verzí mnichovské řady 6. Příchod každé nové generace řady 6 dosud znamenal rozšíření nabídky o novou variantu. První generace, nabízená v letech 1976 až 1989, byla dostupná výhradně jako kupé. Příchod druhé generace v roce 2003 znamenal debut kabrioletu, nabídka třetí generace se pak v roce 2012 rozšířila o sportovně laděný sedan s označením Gran Coupe.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - S8
3. 8. 2014 20:04
Re: .
za chvili budou vyrábět sedmimistny coupe-cabriolety nebo co? :no:
Avatar - Hammunasakra
1. 8. 2014 15:22
Re: .
Slušná konkurence pro CLS Shooting Brake :yes: ;-)
Avatar - The Spešl Uan
1. 8. 2014 13:00
Nestačí
jim Gran Turismo, musí mít i Gran Tourer?? ;-)
1. 8. 2014 10:06