Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW chystá obří head-up displej přes celou šířku čelního skla. Dorazí v roce 2025

Jan Zajíc
Diskuze (6)

BMW chce od roku 2025 ve svých autech nabízet obrovský head-up displej přes celou šířku čelního skla.

Nový head-up displej nese název BMW Panoramic Vision a do výroby se dostane s prvními modely Neue Klasse. Neue Klasse je označení pro novou technologickou platformu, kterou německá automobilka aktuálně vyvíjí. Jméno odkazuje na průkopnické modely společnosti z 60. let minulého století. Nová architektura podle BMW nastaví nové standardy v oblasti digitalizace, udržitelnosti a konstrukce elektromobilů.

Video se připravuje ...

Obří head-up displej, promítající informace přes celou šířku čelního skla, má vytvořit interaktivní a informační plochu pro všechny cestující. „Čelní sklo se zásluhou nového BMW Panoramic Vision stává jedním velkým displejem, který otevírá zcela nové možnosti pro konstrukci našich vozů. Řidič si může určit, které informace se zobrazí v jeho zorném poli, případně že jeho spolucestující uvidí celý obsah. Revoluční projekce a výrazně přehlednější palubní deska přinášejí nový působivý pocit z prostoru a řízení. Na novou úroveň tím posouváme náš tradiční slogan ‚oči na silnici – ruce na volantu‘ na novou úroveň,“ říká Frank Weber, člen představenstva odpovědný za vývoj BMW AG.

Automobilka doplňuje, že head-up displej zobrazí informace důležité pro řidiče a cestující s vyšší světelnou intenzitou a kontrastem na tmavě potaženou plochu na spodním okraji čelního skla.

Jako ukázku nového řešení můžeme brát koncept BMW i Vision Dee představený na začátku letošního roku. Studie totiž demonstrovala spojení reality a virtuálního světa tím, že změnila čelní okno na projekční plochu. A právě tato technologie se v podobě BMW Panoramic Vision stane realitou v sériové výrobě ve vozech Neue Klasse.

Další kroky a nové detaily k vozům na platformě Neue Klasse BMW poodhalí v září na veletrhu IAA Mobility 2023 v Mnichově. Prvním modelem, který novou architekturu využije, by měl být elektrický sedan velikosti odpovídající současné řadě 3.

Jan Zajíc
Diskuze (6)

Doporučujeme

18. 3. 2023 06:10
Zas něco,
Co v autě vlastně nepotřebuješ… ;-)
17. 3. 2023 19:46
Good luck
Vítam, že sa nevybrali smerom obrovských tabletov.
Aktuálny iDrive8 je voči iDrive7 podľa mňa krokom späť a odrádza ma od novšieho modelu. A nie som sám.

Tak hádam sa im tá ďalšia generácia podarí viac.
17. 3. 2023 16:40
Re: Pokrok nezastavíš.
:-) Umím si představit hovado ze startupu, které toto vymyslí. Ale dává mi zabrat představit si hovado, které by si to koupilo :-) a takovému hovadu bych přál, aby mu vypadnul obraz někde v ostřejší zatáčce.
Jinak samozřejmě proti kvalitnímu HUD nic nemám. To je výborná věc.
17. 3. 2023 16:35
Re: Pokrok nezastavíš.
Nepíš hlúposti, prosím ťa. Kritika za každú cena? Tie displeje sú príšerná móda, ale tento aspoň nebude dotykový a budeš si môcť zvoliť, čo si na ňom zobrazíš a čo nie. Na obrázkoch to vyzerá vcelku decentne, takže by to naopak mohla byť voči dnešným tabletom docela príjemná inovácia.
Avatar - Mokrous
17. 3. 2023 16:33
Re: Pokrok nezastavíš.
:D :D :D :D :D