Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW chystá sportovní elektromobil. Nové i4 M50 se představí co nevidět

David Bureš
Diskuze (13)

BMW již brzy na trh uvede nový elektrický model i4. Už dopředu automobilka avizovala příchod sportovního derivátu, který se nyní odhalil i na první fotografii.

Automobilka BMW možná nerozšiřuje svoji elektrickou řadu modelů tak rychle jako konkurenční Audi a Mercedes-Benz, její plány ale s elektrickými novinkami také počítají. Už letos se začne prodávat čtyřdveřové kupé BMW i4, které dostane také sportovní derivát od M Performance.

A právě jeho podoba byla nyní podle všeho prozrazena, když se její první fotografie objevila na internetu. Má se jmenovat BMW i4 M50 a od výchozích derivátů se odliší sportovnějším výrazem. Oproti dříve zveřejněné běžné variantě má třeba jinak tvarovaný přední nárazník, stejně jako svébytnou masku s logem M. Právě ta je pořádně vyceněná jako u kupé a kabrioletu řady 4. Je to tím, že i4 bude derivát této řady střední třídy, když půjde o bratra 4 Gran Coupé, dostupného s konvenčními pohony.

Bližší podrobnosti o technice zatím nemáme. BMW ale už dříve oznámilo, že i4 nabídne výkon až 390 kW, což by mohla být hodnota právě derivátu M50. Taková síla má zajistit, že auto zrychlí z 0-100 km/h za zhruba čtyři vteřiny.

Zajímavostí pak má být zvuk novinky. BMW M chce totiž zajistit, aby i elektromobil poskytl posádce zajímavé tóny. Na zvukovém doprovodu přitom spolupracuje legendární hudební skladatel Hans Zimmer, který získal Oscara za hudbu pro filmy Lví král, Gladiátor, Interstellar a pracoval na hudbě u množství dalších slavných filmů.

BMW i4 M50 bude podle zákulisních zpráv představeno již zanedlouho, jeho premiéra je údajně naplánována na 1. června. Bude součástí postupně se rozvíjející nabídky elektromobilů, odvozených od běžných modelů značky. K dispozici tak už je iX3 jako derivát X3, v následujících letech se počítá i s modely i5, i7 nebo iX1 odvozenými od nových generací řad 5, 7, respektive od SUV X1.

David Bureš
Diskuze (13)

Doporučujeme

22. 5. 2021 23:43
Re: Haha hňup
Ne, já jsem spam.
22. 5. 2021 11:47
Re: Haha
odkdy je odkaz na zavodeni Japoncu spamem? :-[] takze kdys sem dam odkaz na oficialni zavodeni tak to je spam, takze rekneme ja nevim F1 je spam, FiaGT je spam?
22. 5. 2021 11:39
Re: Haha
zvazuju ze objednam trojku a necham prestavet na zavodeni https://***.cz/qKw2g :-[]
22. 5. 2021 08:06
Re: To Arese:
Sorry, ale nemohu za to, že buď nerozumíte česky, nebo nemáte mozkovou kapacitu k pochopení ani jednoduché informace. :-(
21. 5. 2021 21:48
Re: To kaa:
Tak jezdit na motokárách jen 10 minut, to je hodně velká ubohost! :-[] :-[] :-[]