Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW E30 dostalo agresivní body kit a netradiční motor. Pod kapotou má V8 od Toyoty

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Upravených BMW řady 3 jste už určitě viděli spoustu. Tohle je ale opravdu jedinečné.

Kupé generace E30, které pro jednoho zákazníka postavila firma Ace Customs v Jihoafrické republice, zaujme už vzhledem. Ještě více netradiční je ovšem použitá technika.

Na začátku prý byl jeden bavorák v nepříliš dobrém stavu. Úpravce ho proto odstrojil, opravil šasi i karoserii a vybral pro něj také agresivní body kit. Nápadné jsou zejména nástavce blatníků, zajímavě ale vypadá i modifikované víko kufru se spoilerem ve stylu kachního ocasu. A všimněte si také koncovek výfuku, vyvedené jsou na bocích před zadními koly.

Zákazník si dále vybral šedý lak, který doplňují černá kola od Japan Racing a zatmavené světlomety. Místo vnitřních předních světel má BMW otvory pro přívod vzduchu k motoru.

A právě pohonná jednotka představuje opravdu neortodoxní volbu. Místo některého ze slavných bavoráckých řadových šestiválců se totiž pod kapotu dostal vidlicový osmiválec 1UZ, známý z Toyot a Lexusů. Doplněný je navíc o kompresor a vstřikování dusíku.

Vůz stojí na zakázkovém podvozku a potěší přítomností samosvorného diferenciálu. Motor je spárován s pětistupňovou manuální převodovkou.

Interiér byl odstrojen, odlehčen a dostal novou palubní desku ve stylu závodních aut. Tahle řada 3 totiž byla postavena právě proto, aby s ní její majitel mohl závodit.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme