Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW i4 M se představí příští rok. Plnohodnotné emko ale nečekejte

Stanislav Kolman
Diskuze (5)

Vedení mnichovského automobilky se více rozpovídalo o elektromobilu BMW i4 M, jehož příjezd je naplánován na rok 2021. Písmenko v názvu může trochu mást.

Teprve před pár hodinami odhalilo BMW zbrusu novou generaci sportovních vozů M3 a M4, o kterých se hovoří především v souvislosti s radikální změnou přídě a obřími ledvinami. Jenže tématem diskuzí nejsou jen tyto novinky se spalovacími motory, ale i jejich elektrický ekvivalent - BMW i4 M.

Krátce po odhalení dvojice M3/M4 se o chystaném elektromobilu rozpovídal Markus Flasch, ředitel divize M, který oficiálně potvrdil příjezd vozu v roce 2021. Ovšem pozor, písmeno M v názvu nemusí nutně znamenat, že model BMW i4 dorazí coby ryzí sportovní náčiní. Flasch přiznal, že BMW chce v tomto jednat postupně, takže i4 M nejspíše bude plnit roli, kterou u spalovacích vozů hrají vozy jako M350i či M550i.

Video se připravuje ...

Určitě můžeme očekávat jistý výkonnostní odskok od standardní i4, stejně tak se pracuje na vzhledovém vylepšení se sportovnějším vzezřením. Zdaleka to ale nebude takový skok, jaký představují například standardní BMW řady 3 a čerstvě představené M3.

Proč se BMW rozhodlo takto? Důvod je vcelku prostý. Podle divize M není technologie akumulátorů v současné chvíli připravena. Inženýři říkají, že pro sportovní auto není důležitá pouze akcelerace v přímce, ale spoustu dalších vlastností. Klíčové je chování v zatáčkách, řízení a Flasch zmiňuje rovněž zvukový zážitek. A zapracovat na tom všem v tak krátké době není dost dobře možné.

Stanislav Kolman
Diskuze (5)

Doporučujeme

25. 9. 2020 16:59
Re: On někdo čekal
:-[] :-[] :-[] :-[] :-[]
25. 9. 2020 16:59
Re: Nečekejte plnohodnotné M
Přesně! :-[]
Avatar - kari.laz
24. 9. 2020 19:40
On někdo čekal
Od mixéru konkurenci R6 M modelů? :D :D :D
24. 9. 2020 19:21
To vypadá ještě hůř
Teda tahle bobří kombinace zlaté a modré linky je opravdu odpudivá :no: