Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW Individual také pro modely M3 a M4

Jan Mička
Diskuze (2)
Dvojice ostrých Bavoráků je oficiálně venku teprve pár dní. Automobilka pro ně připravila program Individual.

Program BMW Individual je tady pro všechny, kterým připadají vozy BMW málo exkluzivní. V případě ostrých novinek M3 a M4 se nedá o nenápaditosti vůbec hovořit, snaha se odlišit je tady ale již od dob Fordu T.

Automobilka vozy prezentuje v barvách Mineral White a Azurite Black. Paletu dále doplňují odstíny Alpine White, Sakhir Orange, Black Sapphire, Silverstone, Mineral White, Mineral Grey a samozřejmě Austin Yellow a Yas Marina, ve kterých se nám „emka“ postupně představovala. Interiér elegantního sedanu dostal exkluzivní kožené čalounění a dřevěné obložení přístrojové desky, sportovnější kupé vsadilo na hliníkové panely. Kompletní nabídku automobilka zveřejní na lednovém autosalonu v Detroitu.

Pod kapotou obou vozů najdeme třílitrový řadový šestiválec. Agregát je přeplňován dvojicí turbodmychadel, díky kterým dosahuje výkonu 317 kW (430 koní) a točivého momentu 550 N.m. Standardem bude manuální šestistupňová převodovka od ZF, za příplatek je k dispozici sedmistupňová dvouspojková převodovka Getrag s funkcí launch control pro co nejrychlejší starty.

Obě karosářské varianty zvládnou sprint z 0-100 km/h za 4,1 sekundy, maximální rychlost je elektronicky omezena na 250 km/h. Přestože vozy dosahují vysokých výkonů, nebude jízda boj o každý litr benzinu. Průměrná spotřeba je 8,3 l/100 km, oproti předchozí generaci s osmiválcem tedy došlo ke snížení zhruba o čtvrtinu.

Jan Mička
Diskuze (2)
23. 12. 2013 09:55
slepota
Tak to ma do citroenu asik hodně daleko >:D