Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW M má vedle sportovních automobilů připravovat i ostřejší motocykly

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

BMW M GmbH se od časů nezapomenutelného kupé M1 s řadovým šestiválcem před zadní nápravou věnuje sportovním verzím standardních modelů BMW a vedle se nich se může věnovat strojům značky BMW Motorrad.

BMW M GmbH v současnosti stojí za sportovními verzemi standardních modelů mnichovské automobilky, její proslulé písmeno M může již brzy ozdobit i motocykly. Samozřejmě, že i v jejich případě se má jednat o ještě exkluzivnější a sportovnější provedení než nabízí samotná značka BMW Motorrad.

Do světa jedné stopy se BMW M GmbH vydalo již na podzim loňského roku, když připravilo M paket pro novou generaci supersportovního motocyklu S 1000 RR. Tento paket obsahoval mimo jiné karbonová kola, baterii s nižší hmotností, sadu pro úpravu odpružení podvozku, nové sedlo a kapoty tradičních barvách divize M.

BMW si podle dostupných informací v letošním roce u Úřadu Evropské unie pro duševní vlastnictví registrovalo tři nové ochranné známky, jimiž mají být M 1000 RR, M 1000 XR a M 1300 GS. Právě tato označení mají odhalovat, že se divize M připravuje na mnohem výraznější vstup mezi motocyklové značky.

V současnosti nejsou k využití trojice nových označení k dispozici žádné bližší informace, ale spekuluje se o jejich využití pro sportovnější a exkluzivnější varianty modelů S 1000 RR, S 1000 XR a R 1250 GS. Prvním z této trojice je již zmiňovaný supersport, který do letošní sezóny zamířil ve zcela nové podobě, nasledující dva modely zastupují kategorii adventure.  

Zdroj: RideApart

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme