Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW M3 Touring nebude, nevyplatilo by se

Jan Mička
Diskuze (17)
Líbí se nám představa BMW M3 v provedení Touring, zástupci značky jsou však jiného názoru. Minimálně v této generaci vůz rozhodně nevznikne.

BMW M3 si v dnešní době můžete pořídit jako sedan, kupé (M4) a dokonce i jako kabriolet (M4 Convertible). Takové složení karosářských variant je ostatně pro ostrý model střední třídy s vrtulí ve znaku charakteristické, nejednoho fanouška však v minulosti jistě napadlo, že je čas na změnu. Což takhle vyrobit BMW M3 s karoserií kombi (Touring)?

Rozhodnutí o výrobě takového automobilu by měla značka zvážit nejenom kvůli zájmu fanoušků, ale také kvůli konkurenci. Mercedes-Benz C63 AMG totiž vedle klasického sedanu takovou verzi nabízí, a bylo by škoda, kdyby museli zámožní klienti odcházet k Mercedesu jenom proto, že jim jejich oblíbený výrobce nenabídne to potřebné. Na obranu BMW je ale třeba říci, že C63 AMG nepořídíte jako kabriolet…

Našlo by se několik důvodů, kvůli kterým bychom za BMW M3 Touring bojovali, jsou ale zbytečné. Podle informací serveru Telegraaf.nl totiž šéf vývoje BMW M Carsten Pries možnost jeho produkce vyvrátil s odůvodněním, že ve střední Evropě by sice vůz byl oblíbený, z globálního hlediska se však nevyplatí. Ze stejného důvodu se nesetkáme ani s BMW M5 Touring současné generace, která má být nahrazena zhruba za dva roky.

Jan Mička
Diskuze (17)
10. 6. 2015 14:00
Re: rs
naprosty souhlas...
Avatar - Machýrek
2. 6. 2015 22:30
Re: rs
Jj kdybych nebyl linej, uz bych ji soupnul na MACZ, snad se k tomu dokopu. U F80 bych nejspis volil taky kvedlacku, na autoforu tvrdi, ze s manualnem se jeste vic zvyrazni prodleva turba, snad se nekdy naskytne moznost to vyzkouset.
Avatar - boost.
2. 6. 2015 12:13
Re: rs
Máš E92, jo? :-) :yes:

O DCT jsem už něco slyšel. S manuálem problém není. :-!

Někdo v ČR má F80 v manuálu, ASD (zvuk z repro) si vypnul a konečně to zní jako R6.

Jak říká mariachi, za dva tři roky to vychytají a Competition pack má přijít taky. Levné detaily mně taky na F30 trochu zaskočily, a pochybuji, že bude líp. Taky by se mi F80 líbila. Mineral White, Full Sakhir Orange kůže a tři pedály. :-!
2. 6. 2015 09:53
Re: rs
To je BMW klasika - to nejlepsi je auto po faceliftu.
2. 6. 2015 08:37
Re: rs
Lepsi nez co?
Nez coupe, nebo nez sedan?
To asi ne, kombi je oznacovano jako lepsi hlavne proti hatchbackum a osobne se nedivim, na takovem Nurburgringu pri brzdeni je urcite stabilita potreba a tam je mezi kombi s tezsi zadi a HB s minimalnim zadnim previsem jiste znatelny rozdil...
Ale sedan vs kombi, nebo coupe (ala BMW 4, ne coupe jako 3dv HB) uz takovy rozdil nebude, mozna spis v neprospech kombi kvuli krouceni karoserie.