Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW M4 dostalo přes 600 koní od AC Schnitzer

Filip Melich
Diskuze (0)

Německý úpravce AC Schnitzer přináší řešení pro ty, kterým by snad BMW M4 Coupé či Cabrio nepřišlo dostatečně rychlé. Úpravy se dotkly motoru, podvozku, exteriéru i interiéru.

V AC Schnitzer zapracovali na aerodynamice dvojice BMW M4 Coupé a Cabrio, takže na přídi nalezneme splitter přidávající až 40 kilogramů přítlaku při jízdě rychlostí 200 km/h. Na předním nárazníku přibyla také drobná křidélka po stranách a v kapotě motoru jsou otvory v prolisech navazujících na kontroverzně tvarované ledvinky. Dostupné jsou také výrazněji tvarované boční prahy, zatímco spojler na víku zavazadlového prostoru nebo přítlačné křídlo jsou vyhrazeny pouze pro uzavřenou verzi vozu.

Dále jsou k dostání lehká dvacetipalcová kola s názvy AC1 a AC3, které AC Schnitzer nabízí v několika barevných provedeních. Ve srovnání se sériovými koly jsou připravena pro osazení širších pneumatik, konkrétně 285 mm vpředu a 295 mm vzadu. Úprav se dočkal i podvozek, který může být vybaven novým nastavitelným zavěšením kol s názvem RS. Ten umožňuje snížit světlou výšku vozu až o 40 milimetrů a tím zlepšit stabilitu ve vyšších rychlostech. Levnější variantou je sada pružin snižujících světlou výšku až o 20 milimetrů.

Výše uvedené úpravy jsme mohli vidět už v loňském roce, ale tehdy byly spojovány s podstatně nižším výkonem – 375 kW (510 koní). Nyní bylo dalšími úpravami řídící jednotky dosaženo výkonu 434 kW (590 koní), případně až 449 kW (610 koní), v závislosti na zvoleném provedení. V případě toho silnějšího motor poskytuje až 750 Nm točivého momentu. Hodnoty zrychlení z 0 na 100 km/h a maximální rychlosti ale zatím nebyly zveřejněny.

Do interiéru AC Schnitzer nabízí instalaci volantu obšitého perforovanou kůží Nappa a Alcantarou s kontrastním šedým stehováním a značkou na pozici dvanácti hodin. V katalogu úpravce figurují také hliníková pádla pod volantem a pedály, stejně jako další drobné doplňky. Všechny úpravy, ať už v interiéru, exteriéru či na technice, je možné objednávat zvlášť, nebo jako balíček. Součástí je také záruka, která je podle konkrétního trhu poskytována v délce až pěti let.

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme