Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW M4 i jako Gran Coupé? Tahle verze zatím v plánu není

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Nová BMW M3 a M4 nabídnou celkem čtyři karosářská provedení. A u toho zřejmě zůstane.

Konkrétně jde o M3 Sedan, kombík M3 Touring, na který ještě čekáme, M4 Coupé a M4 Cabrio. Nabídka "emkových" verzí tak kopíruje paletu karosářských variant řad 3 a 4. Tedy tu současnou.

Jenže novou generaci řady 4 někdy v blízké budoucnosti doplní ještě čtyřdveřové Gran Coupé. A tak se nabízí otázka, jestli se divize M poprvé nepodívá na zoubek i tomuto modelu. Ostatně kombík M3 Touring také představuje premiéru, praktické provedení řady 3 zatím jako plnohodnotné "emko" k dispozici nebylo.

Přesto M4 Gran Coupé v plánu momentálně není. "Zatím zůstaneme u známých základních modelů, později nabídku vylepšíme o Touring. Myslím, že díky tomu nabídneme velice dobrý mix. Proto v současnosti nevidíme potřebu vyvinout M4 Gran Coupé," řekl webu BimmerToday projektový manažer M3 a M4 Robert Pilsl.

Pilsl také vysvětloval, proč stále čekáme na představení M3 Touring. Podle manažera je to proto, že M3 Touring je v podstatě kompletně novým vozidlem, které i kvůli absenci jakéhokoli předchůdce vyžaduje speciální vývoj a ladění. A to zabere čas.

Projektový manažer se dále trochu rozpovídal o možnosti vybavit novou M3 manuální převodovkou. Děkovat za tento krok prý můžeme trochu i zákazníkům v Severní Americe, kde je o ručně řazenou převodovku stále velký zájem. "Manuál ale vidíme také jako jednu ze základních podstat modelu M3, neboť ručně řazená převodovka je prvek, který spojuje všechny generace tohoto vozu. Takže s ní nepřicházíme jen kvůli zákazníkům, ale i kvůli sobě," prohlásil.

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Doporučujeme

10. 4. 2021 11:34
Re: wv gate
Co je wv gate ve vztahu k M4???
9. 4. 2021 18:19
Re: M4 !!!!
Zakoupíte?
9. 4. 2021 18:19
wv gate
Nemůžu si zvyknout, prostě se mi to nelíbí, prostě autoautista :-(